4-6 gałązek trawy cytrynowej,1 kg malin,1 i 1/2 łyżki soku z cytryny,1 i 1/2 szklanki (300 g) cukru,40 g pektyny jabłkowej lub innego środka żelującego Trawę cytrynową myjemy, usuwamy wierzchnie warstwy, kroimy w kawałki. Miksujemy ją z malinami, sokiem z cytryny i cukrem. Masę przecieramy przez
2 laski Krakowskiej Suchej,5 łyżek oliwy z oliwek,1 średnia cebula,2 ząbki czosnku,2 łodygi trawy cytrynowej,skórka z 1 pomarańczy,2 puszki pomidorów,kieliszek białego wina,szczypta soli morskiej,makaron kokardki,ser Parmezan Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, smaż
suchej patelni. Następnie rozgrzewamy oliwę. Krótko podsmażamy na niej paski skórki cytrynowej. Wyjmujemy i osączamy na ręczniku kuchennym. Czosnek i trawę cytrynową dusimy na oliwie. Dodajemy mięso, krótko podsmażamy i wyjmujemy. Na tym samym tłuszczu podsmażamy paski marchewki i liście buraka. Mieszamy
1 szklanka mąki,1 szklanka mleka,2 jajka,1 łyżeczka oleju,1 łyżeczka cukru,1 szczypta soli,Do podania:,cukier puder,lody sernikowe,maliny do ozdoby Wszystkie składniki miksujemy, odstawiamy na 15 minut. Smażymy naleśniki, posypujemy cienko cukrem pudrem, układamy jeden na drugim, odstawiamy do
4 marchewki,20 dkg kiełbasy Krakowskiej Suchej,2 ząbkiczosnku,1/3 szkl. śmietany,2łyżki majonezu,pół garści natki pietruszki,pół garści koperku,sól i pieprz do smaku Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej i zmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem; posolić, popieprzyć, zmieszać ze śmietaną