ozdoby z patyczków do szaszłyków

Wiklina papierowa - co można z niej zrobić?

Wiklina papierowa - co można z niej zrobić?

Wiklina papierowa jest ekologicznym materiałem, z którego wykonywać można wiele ciekawych projektów DIY. Materiał ten jest twardy, a jednocześnie elastyczny, toteż można wyplatać z niego kosze oraz tworzyć różne dekoracje. Sprawdźcie, jak zrobić wiklinę papierową i do czego ją wykorzystać.

Zrób to sam: choinka ze styropianu

Niewielka ozdoba kształtem przypominająca świerk posadzony w donicy to propozycja dla tych, którzy chcą zrezygnować z dużego, tradycyjnego drzewka lub oprócz niego lubią dodatkowe dekoracje świąteczne postawione to tu to tam w całym mieszkaniu.

Wianek Bożonarodzeniowy [Krok po kroku]

Zobaczcie jak nie wiele potrzeba by stworzyć niezwykle atrakcyjną i efektowną ozdobę świąteczną. Instrukcja krok po kroku jak zrobić wianek - dekorację na drzwi czy stół.

Szaszłyki

, oprószyć majerankiem. Cebulki obrać i każdą przekroić na pół. Paprykę osączyć z zalewy i pokroić na jednocentymetrowe paski. Na cztery szpilki do szaszłyków lub drewniane patyczki nakładać na przemian: kiełbasę, śliwkę, boczek, cebulkę oraz paprykę i powtórzyć. Szaszłyki posmarować olejem i ułożyć na

Klopsiki na patyczkach lub burger w bułce

jogurtu i zamknij drugą połową bułki. Jeśli wolisz klopsiki, uformuj z mięsa niewielkie kulki, usmaż je na oleju, osącz z tłuszczu i nabij na patyczki do szaszłyków. Klopsiki podawaj z jogurtem greckim wymieszanym z limonką, szczypiorkiem i marchewką, doprawionym solą i pieprzem. wołowina;mięta;pieprz

Szaszłyki owocowe

,winogrono,banany,jabłka winogrono,banany,jabłka pokroić na małe części i nadziać na patyczek. winogrona;banany;jabłka;

Kolorowe szaszłyki

(takiej wielkości, aby ugrillowały się w tym samym czasie co mięso), nabijamy składniki na przemian na patyczki (wcześniej można je zanurzyć na chwilę w zimnej wodzie, żeby się nie przypaliły). Grillujemy około 10 minut, co jakiś czas obracając. Zazwyczaj przygotowujemy szaszłyki, nabijając na patyczki

Kolorowe szaszłyki

pokroić w kostkę - tylko niezbyt drobną, szczególnie jeśli chodzi o cebulę. Zamarynowane mięso i warzywa nabijać naprzemiennie na patyczki i ułożyć na ruszcie. papryka;cebula;musztarda;musztarda;przyprawa;

Najnowsze