),bita śmietana Rogrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Wyłóż papierem blaszę do ciasta o średnicy okolo 23 cm. Upewnij się,że boki blaszki sa również pokryte papierem, co uchroni ciasto przed przyklejeniem się do blachy. W dużym rondelku, na małym ogniu, delikatnie rozpuść czekoladę z masłem
),granat do ozdoby Wiśnie (w przedzień): Wiśnie (ilość zależy tylko i wyłącznie od naszego gustu ) przełożyć do słoiczka, zalać wódką/amaretto i pozostawić w lodówce na całą noc.
Beza: Na papierze do pieczenia narysować ołówkiem 2 okręgi (można użyć do tego dna tortownicy, miski lub talerza). Białka ubic
łyżka czosnku niedźwiedziego,sól,pieprz do smaku,3/4 szklanki wody lub bulionu,natka pietruszki do ozdoby Obraną dynię układamy na blasze z piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą, oprószamy solą morską i pieczemy do miękkości ok. 30 minut w temp. 190 stopni. W tym czasie do
do białości, dodawać stopniowo mąkę, skórkę cytrynową i gorący tłuszcz. Formę (30 x 40 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Przygotować masę kokosową: z białek ubić pianę, dodać cukier puder i ubijać 10min. Następnie dodać wiórki
ostudzonego Mąki mieszamy ze sobą i solą. Dodajemy jajko i zaczynamy zagniatać dodając wody stopniowo, aby otrzymać gładkie i elastyczne ciasto. Owijamy je w folię aluminiową i chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Sporą