.
Olej rozgrzać w szerokim rondlu. Partiami wkładać pączki (papierem do góry, a po 1 minucie go usunąć - lekko odchodzi). Smażyć 4 - 5 minut z każdej strony, olej powinien mieć temperaturę około 180&; 186;C. Wyjąć, osączyć na bibule.
Cukier puder utrzeć z 2 - 3 łyżkami wrzątku i sokiem. Pączki
),bita śmietana Rogrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Wyłóż papierem blaszę do ciasta o średnicy okolo 23 cm. Upewnij się,że boki blaszki sa również pokryte papierem, co uchroni ciasto przed przyklejeniem się do blachy. W dużym rondelku, na małym ogniu, delikatnie rozpuść czekoladę z masłem
jednolitą masę suszone pomidory, szalotkę, czosnek, oliwę, bazylię, sól i pieprz.
Wymieszaj w misce mąkę i mieloną słodką paprykę. Umyte i osuszone kalmary pokrój w pierścienie i obtocz w panierce.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż kalmary na złoty kolor. Wyłóż łyżką cedzakową na bibułę lub papier
odchodzić od ścianek. Odstawiam do ostygnięcia.
2. Do przestudzonej masy dodaję - miksując - po jednym jajku. Wycinam z papieru do pieczenia kwadraciki, na które wyciskam szprycą ciasto. Wielkość kwadracików to ok. 10x10 cm ale można wyciąć większe lub mniejsze w zależności od wielkości rondelka w jakim
),granat do ozdoby Wiśnie (w przedzień): Wiśnie (ilość zależy tylko i wyłącznie od naszego gustu ) przełożyć do słoiczka, zalać wódką/amaretto i pozostawić w lodówce na całą noc.
Beza: Na papierze do pieczenia narysować ołówkiem 2 okręgi (można użyć do tego dna tortownicy, miski lub talerza). Białka ubic