ozdoby wielkanocne sklep internetowy

...

Numer 4/2006

Numer 4/2006

Sześć pomysłów na oryginalne ozdobienie ścian w mieszkaniu * Przestronne i nowocześnie urządzone mieszkania Czytelników * Wielkanoc tuż-tuż - podpowiadamy, jak nakryć stół do świątecznego posiłku * Styl - pierwszy odcinek nowego cyklu, a w nim - co warto wiedzieć o art déco * Wybierz najlepszy ekspres przelewowy * Umywalki blatowe * ?Magiczne? rośliny doniczkowe * Niewielkie, ale wygodne kąciki kuchenne

Baranek Wielkanocny

4 jajka, 20 dag masła ,15 dag maki krupczatki,15 dag cukru,5 dag maki ziemniaczanej,1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka rumu, rodzynki, (czerwona wstążeczka do ozdoby) Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać krupczatkę i mąkę ziemniaczaną, rum, sok i skórkę otartą z cytryny, proszek do

Mazurek wielkanocny z szafranem

masła, - 3 duże łyżki mleka, - 2 małe łyżeczki kakao, - 4 duże łyżki cukru, Ozdoby: - 20 migdałów, - pół szklanki rodzynek, powidła śliwkowe . Ciasto: Masło i miód należy stopić w garczku i przestudzić. Mąkę z sodą, cukier puder, jajka i miód z masłem wyrabiamy na ciasto i dzielimy na dwie części

Baranek

gotowy baranek jest świetną ozdobą talerza z Wielkanocnym śniadaniem. jajko;serek topiony;pieprz;papryka czerwona;ogórki konserwowe;majonez;

Pieczona łopatka jagnięca

zależności od tego, co wolimy: mięso mniej czy bardziej wypieczone. Mięso w środku ma prawo być leciutkoróżowe. Tak pieczona łopatka to we Francji i we Włoszech tradycyjna potrawa wielkanocna. Do jagnięcia świetnie pasuje zielona fasolka z wody, różne chutney (to rodzaj hinduskiej słodko-kwaśnej konfitury do

Torcik Marcepanowy

barwnik spożywczy ( ja kupuje w sklepie cukierniczym, ale można też kupić na allegro). Przestygnięty biszkopt kroimy na pół, przekładamy dżemem malinowym ( jak ktoś lubi możemy nasączyć kawą lub likierem). Masę marcepanową rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na cienki placek i przekładamy na tort

Najnowsze