ozdoby wielkanocne na okno

Tekst i zdjęcia: Beata, autorka blogu betsypetsy.blogspot.com

Wierzbowy wianek na Wielkanoc. Zrób to sam

Wierzbowy wianek na Wielkanoc. Zrób to sam

Wierzbowy wianek to świetna ozdoba domu na Wielkanoc. Można go powiesić w oknie, na drzwiach lub na ścianie, dekorując ozdobę akcentami nawiązującymi do świąt wielkanocnych.

Najpopularniejsze tematy wnętrzarskie

Przegląd topowych tematów wnętrzarskich

Tematy wnętrzarskie listopad

Tematy wnętrzarskie listopad

Zobacz wideo

Stroik wielkanocny z wytłaczanki po jajkach

Stroik wielkanocny z wytłaczanki po jajkach

liście, potem nasze trójwymiarowe kwiaty. Na koniec dekoracyjnie owijamy wianek rafią, maskując ewentualne prześwity. Jeszcze tylko kokardka (którą też warto przymocować klejem) i wianek skończony! Stroik można powiesić na drzwiach, ścianie lub w oknie. Można go także położyć na wielkanocnym stole albo

Numer 4/2004

Tkaniny we wnętrzu Metamorfozy - cztery wcielenia jednego salonu Ubieranki - koszulka na szklankę, kapturek na imbryk Strój na każdą okazję - pokrowce na krzesła Czas na zmiany - proste i efektowne dekoracje okien Zaczepki - karnisze, klamry i ozdoby do zasłon i firanek Prezentacje Amfilada i

Wielkanocne dekoracje z rzeżuchą krok po korku

Wielkanocne dekoracje z rzeżuchą krok po korku

kawałek tekturowej wytłoczki do jajek i wkładamy do niej nasze skorupki. Wypełniamy skorupki watą i polewamy odrobiną wody. Wsypujemy rzeżuchę, starając się zrobić to w miarę równomiernie. Kładziemy wytłoczkę na oknie, w słonecznym miejscu. Im bardziej poszarpana tekturka, im mniej regularne skorupki, tym

Baranek Wielkanocny

4 jajka, 20 dag masła ,15 dag maki krupczatki,15 dag cukru,5 dag maki ziemniaczanej,1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka rumu, rodzynki, (czerwona wstążeczka do ozdoby) Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać krupczatkę i mąkę ziemniaczaną, rum, sok i skórkę otartą z cytryny, proszek do

Mazurek wielkanocny z szafranem

masła, - 3 duże łyżki mleka, - 2 małe łyżeczki kakao, - 4 duże łyżki cukru, Ozdoby: - 20 migdałów, - pół szklanki rodzynek, powidła śliwkowe . Ciasto: Masło i miód należy stopić w garczku i przestudzić. Mąkę z sodą, cukier puder, jajka i miód z masłem wyrabiamy na ciasto i dzielimy na dwie części

Baranek

gotowy baranek jest świetną ozdobą talerza z Wielkanocnym śniadaniem. jajko;serek topiony;pieprz;papryka czerwona;ogórki konserwowe;majonez;

Najnowsze