ozdoby swiatecznez masy solnej

Banoffee pie (ciasto z masą bananową)

Ciasto:, 3/4 szklanki mąki, 6 łyżek zimnego masła, szczypta soli, 2 łyżki cukru, 1/2 szklanki uprażonych orzechów, 1 żółtko, olejek waniliowy, ,Masa:, 2 puszki (po 40 dag) słodzonego mleka skondensowanego, 1/2 szklanki kremówki, 1 łyżka rumu, olejek waniliowy, 4 banany, ,Oraz:, 3 łyżki kawy instant

Pascha z orzechami i morelami

, ubijając ją łyżką (masa musi całkowicie wypełnić foremkę). Zawiń gazę, ułóż na każdej foremce obciążony spodek. Wstaw foremki na noc do lodówki. Wykładaj paschy na małe talerzyki, delikatnie ściągając z każdej gazę. Każdą porcję ozdób połówką orzecha włoskiego i paseczkiem moreli. twaróg;żółtka;morele

Jajka Faszerowane

jednolitą masę. Wypełniaj nią wyżłobione połówki jajek, a następnie ozdób pająkami z oliwek. Przepis wraz z sugestiami dostępny również na: http://www.justmydelicious.com/2012/10/jajka-faszerowane.html

Mazurek pomarańczowy dekorowany marcepanem

. Następnie owoce zemleć lub rozdrobnić w malakserze. Miazgę owocową przełożyć do garnka, dodać cukier puder i smażyć 30min na małym ogniu, stale mieszając. Ciepłą masę rozłożyć na upieczonym spodzie i zanim całkowicie zastygnie, przybrać ozdobami z masy marcepanowej. mąka krupczatka;masło;jajko;cukier puder

Pascha najprościej

jajkami na gładką masę. Dodajemy posiekane bakalie oraz esencję waniliową i skórkę. Przekładamy masę twarogową do miseczek i wkładamy do lodówki co najmniej na godzinę. Posypujemy startą czekoladą Rada: Wiórki czekoladowe możecie zrobić, ścierając nożem tabliczkę czekolady po całej długości. Wyjdą takie

Najnowsze