),bita śmietana Rogrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Wyłóż papierem blaszę do ciasta o średnicy okolo 23 cm. Upewnij się,że boki blaszki sa również pokryte papierem, co uchroni ciasto przed przyklejeniem się do blachy. W dużym rondelku, na małym ogniu, delikatnie rozpuść czekoladę z masłem
zrobić oczy. Rogi barana zrobić z ogórka konserwowego- należy obciąć odrobinę każdego z końców ogórka i przymocować do serka. Głowę przyczepić przy pomocy wykałaczki do jajka. Całe jajko pokryć majonezem aby przypominało skórę baranią. Z papryki wyciąć flagę i nakłuć na wykałaczkę i wbić do jajka. Tak
jajkami na gładką masę. Dodajemy posiekane bakalie oraz esencję waniliową i skórkę. Przekładamy masę twarogową do miseczek i wkładamy do lodówki co najmniej na godzinę. Posypujemy startą czekoladą
Rada: Wiórki czekoladowe możecie zrobić, ścierając nożem tabliczkę czekolady po całej długości. Wyjdą takie
, nabijając na zakończenia - uszka z sera.
Z goździków zrób oczka i nosek. Powtarzaj czynności do wyczerpania pomidorków i jajeczek.
Układaj na sałacie i listkach selera.
Jeśli użyjesz sera z dodatkiem papryki "wiewióreczki" będą bardziej rude :D
Mogą być ozdobą imprezy dla dzieci i nie
, zalej najpierw wrzącą, a następnie zimną wodą i obierz ze skórki. Jajko ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Zrób sos koktajlowy: wymieszaj majonez z ketchupem i koniakiem, przypraw do smaku. Filiżanki wyłóż natłuszczoną folią aluminiową. Układaj w nich kolejno: najpierw pokrojone kraby, następnie