Spód:, ?200 g ciasteczek kakaowych, ?5 łyżek masła?, 50 g gorzkiej czekolady, ?1 łyżka kakao, Masa:, 1 kg twarogu sernikowego?, 100 g rodzynek, ?50 g płatków migdałowych, ?2 białka, ?1/3 szklanki cukru, ?1 łyżka mąki ziemniaczanej?, 1 płaska łyżeczka cynamonu?, 50 g gorzkiej czekolady, ?skórka z 1
, migdały i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki miksujemy aż do uzyskania gęstej masy. Wiśnie kroimy na połówki i dodajemy do gotowej masy, delikatnie mieszając (kilka wiśni zostawiamy do dekoracji). Formę do pieczenia smarujemy margaryną i równo wysypujemy tartą bułką. Całą masę przelewamy do formy
1 kg półtłustego twarogu (trzykrotnie zmielony), kostka masła, 25 dag cukru pudru, 9 jaj, 1.5 łyżki mąki ziemniaczanej, cukier waniliowy, rodzynki, smażona skórka pomarańczowa, olejek cytrynowy W makutrze utrzeć masło z cukrem na gładką, puszystą masę, dodawać na przemian ser i żółtka. Dodać mąkę
Ciasto:
25 dag mąki tortowej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
10 dag mielonych migdałów,
15 dag cukru,
15 dag margaryny,
6 jajek,
szczypta soli
Masa serowa:
2 litry mleka,
1/2 litra śmietany 18%,
5 jajek,
20 dag masła,
10 dag cukru pudru
Dodatkowo:
1
żółtka to wszystko wyrobić na puszystą masę. Następnie dalej ucierając wlać miód dodać mąkę, sodę, kakao i powoli wlać piwo. Ubić białka i dodać do reszty razem z pozostałymi przyprawami i bakaliami. Wysmarować blachę margaryną i obsypać (polecam kaszą manną). Piec 45min. w temp. 200 stopni. Ciasto można