- szkl. mąki,
- szkl. cukru,
- 1/2 kostki margaryny,
- 4 jajka,
- 2 op. kisielu,
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
- tłuszcz do posmarowania formy,
- bułka tarta,
- cukier puder do dekoracji 1. Margarynę rozpuścić w rondelku ma małym ogniu. Wystudzić. Oddzielić żółtka od białek i zmiksować
Restauracja Mała Szwajcaria przyciąga gości eleganckim wystrojem i wyjątkowo oryginalnym menu. małopolskie Zakopane Zamoyskiego 11 34-500
- 100gr sera* ,
- 1 mała papryka czerwona,
- 1 mała cebulka,
- 1 jajko roztrzepane (opcjonalnie - z połową szklanki piwa),
- oliwa z oliwek,
- sól,
- pieprz,
*W wersji oryginalnej używa się kefalotyri - owczego sera o żółtawym kolorze. Może to być halloumi (cypryjski ser solankowy); ale może to
laska cynamonu,łyżka mocnej czarnej herbaty,papryczka chilli,10 śliwek węgierek (chyba, że macie dostęp do oryginalnych gruzińskich śliwek Tkemali),szalotka,szczypta soli,łyżeczka ksylitolu,2 szklanki wody Herbatę zagotować w garnku z cynamonem i papryczką chilli - potrzymać na małym ogniu ok. 10
cytrynową i wsyp posiekane liście mięty. Zamieszaj i natychmiast przelewaj do małych słoiczków. Zabezpiecz je celofanem lub zakręć. Galaretka miętowo-malinowa jest tak wykwintna, że zamknięta w ozdobnym małym słoiczku może być oryginalnym prezentem. maliny;cytryna;cukier;mięta;