opklejenie rantu blatu laminatem

Pizza z serem w rantach - przepis bloggera

przesiać do miski, dodać wcześniej przygotowany rozczyn z drożdży, oliwę i sól. Składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera i mieszadeł w kształcie spirali. Miksować przez około 10 minut, aż wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą. Ciasto wyciągnąć z miski, uderzyć kilka razy o blat i przełożyć do

Dębowe ogórki kiszone

kamiennej - nie jodowanej! - dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia soli. Taką solanką zalewaj ogórki w słoikach, by je całkowicie przykryć, ale musi pozostać ok 1/2-1 cm do rantu słoika. Otwarte słoiki trzymaj przez 2-4 dni w ciepłym miejscu - na blacie kuchennym, w spiżarni, jeśli jest w niej

Orkiszowy strudel z kozim serem, żurawiną i orzechami włoskimi

ściereczkę wysypujemy solidnie mąką. Kładziemy ciasto mniej więcej na środku i podsypując obficie mąką rozwałkowujemy na mniej więcej prostokątny, cieniuteńki blat. Przycinamy boki nożem do kształtu prostokąta - z resztek ciasta można wyciąć ozdoby na wierzch. Składniki nadzienia łączymy w misce, doprawiamy

Ciasteczka maślane pomarańczowe i cytrynowe

pomarańczowego, a na koniec ze śmietaną dodaj esencję waniliową. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę. Gotowe ciasta partiami rozwałkuj na oprószonym mąką blacie na grubość ok. 3/4 cm (lub grubiej, jak wolisz). Za pomocą foremki wycinaj niewielkie ciasteczka (użyłam rantu o średnicy 4,5 cm

Najnowsze