-chleb tostowy,
-jajka,
-ser tarty,
-sól Rozgrzej patelnie dodając oliwy z oliwek. Następnie na desce do krojenia wykrój szklanką otwory w chlebie tostowym. Wrzuć chleb na patelnię i obsmaż z dwóch stron. Następnie do dziurki wlej całe jajko, posól i posyp serem tartym. Przykryj pokrywką i po ok. 3
rozpuszczamy w ciepłym mleku skondensowanym, dodajemy aromat i pokruszone orzechy. Odstawiamy. Gdy masa zgęstnieje, lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na desce do krojenia, zachowując odstępy; przykrywamy drugą deską i lekko dociskamy. Ręcznie dopracowujemy kształt pastylek. Wstawiamy je do
(np. deska do krojenia) Po jakiejś godzinie można pokroić wafle na dowolnej wielkośći kawałki. wafle;margaryna;cukier;mleko w proszku;woda;kakao;
4 świeże figi,100 g rukolii,100 g bresaoli lub szynki parmeńskiej,2 kulki mozzarelli ok. 250 g,połówka granatu,70 ml oliwy,sok z połowy cytryny,sól,pieprz Figi kroimy na ćwiartki, rukolę myjemy, mozzarellę rwiemy na mniejsze kawałki. Figi i ser wykładamy na drewnianą deskę, obsypujemy rukolą i
limonki. Jeśli Twoja "arbuzowa miska" jest duża możesz wymieszać owoce w niej lub na desce do krojenia, na której je przygotowywałaś - w ten sposób unikniesz mycia miski. arbuz;winogrona;jabłka;limonka;