w temp. 200 st. C. Pomidory obrać ze skórki, pokroić drobniutko, dodać olej, sól, pieprz, sos sojowy. Wymieszać. Fenkuły rozpakować z folii, pokroić w plastry. Na każdym plastrzekłaść łyżkę pomidorów. Siemię lniane podprażyć na suchej patelni i posypać nim fenkuły. zioła prowansalskie;olej;pomidory
4 plastry szynki wędzonej a'la parmeńska,5 liści sałaty masłowej,kilka listków rukoli,25 g fety,5 pomidorków cherry,olej lniany do skropienia Na talerzu ułożyć porwane liście sałaty masłowej i rukolę. Na sałacie ułożyć porwane plasterki szynki (użyłam szynki w stylu tych dojrzewających w cieniutko
1 kg filetów śledziowych w oleju?, 1 duża cebula?, 2 żółtka?, 3 łyżeczki musztardy sarepskiej?, 3 łyżeczki musztardy francuskiej?, 1 łyżka miodu?, 100 ml oleju roślinnego?, 50 ml oleju lnianego, ?sok z połowy cytryny?, 500 ml mleka, ?sól, pieprz
Śledzie moczymy w mleku przez 4-6 godzin. W misce
opakowanie jarmużu,2 zabki czosnku,1 szklanka ugotowanej cieciorki,papryczka chilli,sól morska,pieprz,olej lniany,3 jajka Patelnię mocno rozgrzewamy wlewamy 1 łyżkę oleju. Czosnek obieramy i dwa ząbki siekamy, dodajemy na patelnię, następnie dodajemy odrobinę posiekanej papryczki chilli. Mieszamy
2 szklanki mąki gryczanej,2 łyżki mielonego siemienia lnianego,2 łyżeczki proszku do pieczenia,szczypta soli,1 łyżka roztopionego masła,1.5 szklanki mleka ryżowego,olej do smażenia Mąkę, siemię lniane, sól i proszek do pieczenia wymieszać razem. Dodać roztopione masło i mleko. Wymieszać dokładnie i