okno ozdobne bez firanek

Natalia Szyperek

Modne firanki, które w szybki sposób odmienią wnętrza w mieszkaniu

Modne firanki, które w szybki sposób odmienią wnętrza w mieszkaniu

Wielu osobom firany kojarzą się tylko z funkcją 'zbieracza kurzu' i ze zbędnym dodatkiem. Tymczasem ten kawałek materiału w dużej mierze nadaje wnętrzu klimat i sprawia, że mieszkanie staje się bardziej przytulne. Modne firanki sprawdzą się w salonie, sypialni, a nawet w kuchni! Sprawdź jakie wybrać, aby uzyskać efekt o jakim dawno marzyłaś - elegancji i szyku!

Kontrolowany wystrój minimalistyczny

Z kolorów - tylko biele, szarości i beże. Ze sprzętów - tylko te najbardziej niezbędne. Ozdoby proste, starannie dobrane.

Karmelowe bezy z kremem kawowym

, kawę i ekstrakt waniliowy. Całość zmiksuj na gładki, jednolity krem uważając aby nie robić tego za długo ponieważ mogą pojawić się gródki masła. Kremem dekoruj przygotowane wcześniej beziki, na koniec posypując kakao i złotym ozdobnym cukrem białka;cukier;śmietana;kakao;cukier;kawa;

Kiwi Mohito

40ml wódki gruszkowej (lub bez w wersji bezalkoholowej),1/2 limonki,1/2 kiwi,20ml syropu cukrowego (opcjonalnie łyżka cukru trzcinowego),6-12 listków mięty,Sprite lub 7up,kostki lodu Kiwi i limonkę rozgnieść muddlerem. Dodać rozklaskane listki mięty i zasypać lodem. Wlać wódkę i syrop cukrowy

Sałatka z kulkami ziemniaczano-rybnymi

300 g ugotowanych ziemniaków, 200 g makreli wędzonej bez ości, 1 jajko, bułka tarta, 1 mozzarella, 100 g pomidorków koktajlowych, pietruszka ozdobna, sałata lodowa, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka - ziemniaki ubić, dodać makrelę, jajko, wymieszać na

Ciasteczka imbirowe z migdałami

migdały. Całość wyrobić na ciasto. Rozwałkować ciasto na stolnicy na grubość 3-4 mm i wycinać okrągłe ciasteczka, ozdabiając je cały- mi migdałami (bez skórki, żeby ją zdjąć, trzeba sparzyć migdały wrzątkiem). Ciasteczka ułożyć na blasze tak, by się nie dotykały i odstawić w chłodne miejsce (np. na okno

Galaretka malinowa ze świeżą miętą

szczęśliwą posiadaczką sokownika, to przygotuj w nim sok bez dodatku wody. Jeżeli nie masz sokownika, wrzuć maliny do garnka o grubym dnie i zgnieć (np. tłuczkiem do ziemniaków), zalej 125 ml wody i gotuj na małym ogniu 15 - 20 minut, nie doprowadzając do wrzenia. Cały czas mieszaj. Gdy maliny puszczą sok

Najnowsze