1/2 łyżeczki soli,łyżeczka proszku do pieczenia,250 g mąki,60 g zimnego masła,2 łyżki maku Mieszamy sól, proszek do pieczenia i mąkę. Wyrabiamy z masłem i makiem, aż powstanie kruszonka. Wlewamy 5 łyżek zimnej wody i szybko zagniatamy. Zawijamy w folię kuchenną, wkładamy do lodówki na godzinę
rozgrzej. Na gorącą włóż umyte i dokładnie osuszone steki i smaż po 8 minut z każdej strony, aby osiągnąć średni stopień wysmażenia, czyli "medium rare". Jeśli masz termometr kuchenny, wbij go w środek mięsa. Steki są gotowe, gdy termometr wskaże 60°C. Wówczas wlej do mięsa czerwone wino z rozmarynem
. Rodzynki zalać wrzątkiem i osączyć. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Wlać do automatu stopione letnie masło i dodać bakalie podczas wyrabiania ciasta. Po zakończeniu programu wyrastania uruchomić program 14 - tylko pieczenie na 60 minut. po zakończeniu programu wyjąć babkę z automatu, położyć do
3 gałązki rozmarynu,60 g suszonej żurawiny,cytryna,4 łyżki oliwy,sól,pieprz,1/2 łyżeczki cukru,1 kurczak (1.7 kg),600 g dyni hokkaido 1/3 igieł rozmarynu i 1/3 żurawiny drobno siekamy. Sparzoną cytrynę kroimy w plasterki. Z jednego wyciskamy łyżkę soku. Przygotowujemy sos z 2 łyżek oliwy, soli
1 kg umytych i obranych ziemniaków,
20 g masła,
60 ml oliwy,
natka pietruszki do dekoracji,
sól,
20 g sosu mięsnego (możesz użyć gotowego sosu lub wykonać samodzielnie),
sos mięsny:,
500 g kości cielęcych,
50 g warzyw korzeniowych (włoszczyzna),
2 łyżki przecieru pomidorowego,
2 kieliszki