2 duże pęczki świeżej bazylii (łącznie 50g),
200g drobnego cukru ,
1 duże źdźbło trawy cytrynowej,
250g sera mascarpone,
750g jogurtu naturalnego 0% tłuszczu,
2 łyżeczki utartego korzenia imbiru Listki bazylii wraz z łodyżkami umieszczamy w blenderze.
Dodajemy cukier i trawę cytrynową i
6 udek kurczaka (bez skóry i kości), 2 łodygi trawy cytrynowej (obrane i rozgniecione), 4 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki bulionu drobiowego, 1 łyżeczka cukru, po 1 łyżeczce mielonej chili i mąki kukurydzianej, 1 cebula, 1/2 szklanki oleju, po 1 łyżeczce posiekanej cebuli, świeżego
4 jędrne filety z barramundi,3 łyżki oleju roślinnego1 łyżka sosu sojowego,2 drobno posiekane ząbki czosnku,1/2 drobno pokrojonej cebuli,2 łyżeczki sosu rybnego,sok i skórka otarta z 1 limonki,1 trawa cytrynowa rozpłaszczona nożem i pokrojona w plasterki,1 łyżeczka posiekanej papryczki chili (bez
4 jędrne filety z barramundi,3 łyżki oleju roślinnego1 łyżka sosu sojowego,2 drobno posiekane ząbki czosnku,1/2 drobno pokrojonej cebuli,2 łyżeczki sosu rybnego,sok i skórka otarta z 1 limonki,1 trawa cytrynowa rozpłaszczona nożem i pokrojona w plasterki,1 łyżeczka posiekanej papryczki chili (bez
dojrzały banan,sok z cytryny,łodyga selera naciowego,garść świeżego surowego szpinaku,10 namoczonych migdałów,2-3 namoczone figi,woda mineralna bez gazu Wszystkie składniki poza wodą miksujemy na gładką masę. Sprawdzamy konsystencję, dolewamy wodę według naszych preferencji. To smoothie doskonale