kostkę i zeszklij na patelni na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, dopraw solą. Parówki obierz z osłonki i pokrój w plasterki. Przestudzone ziemniaki obierz i pokrój w 0,5-cm plasterki. W naczyniu żaroodpornym rozłóż część ziemniaków, na nie część cebuli, a następnie część parówek. Ułóż w ten sposób
odwracać (ewentualnie można im pomóc widelcem). Gotowe wykładać na papierowe ręczniki do osączenia.
Gdy wystygną, posypać cukrem pudrem w następujący sposób: do papierowej torebki nasypać cukru pudru, włożyć pączek i trzymając za górę torebki, potrząsnąć ją parę razy.
Można przygotować także lukier
Wiejskie Jadło proponuje typowo polskie dania przygotowane w domowy sposób. lubelskie Krasnystaw Zakręcie 3 22-300
Włóż do Moulinex wypiekacza
Teraz 40 minut cierpliwości potrzeba
Nagrodą będzie bochen domowego chleba
Oto prosty sposób
Aby pyszny chleb cieszył podniebienia wielu osób mąka;cukier;drożdże;woda;tymianek;cebula;ser;parmezan;pomidory;
Moulinex wypiekacza
Teraz 40 minut cierpliwości potrzeba
Nagrodą będzie bochen domowego chleba
Oto prosty sposób
Aby pyszny chleb cieszył podniebienia wielu osób mąka;cukier;woda;tymianek;drożdże;cebula;ser;parmezan;pomidory;