odrestaurowane kuchnie lata 30

zdjęcia: Helenio Barbetta/Living Inside, tekst: Karolina Kowalska

Wnętrza we włoskim stylu

Wnętrza we włoskim stylu

Nietuzinkowe meble i czarno-białe rysunki Fornasettiego dekorujące ściany. Do tego fantazyjna linia - zarówno w stylowej sztukaterii, jak i psychodelicznych deseniach. Niezwykły mediolański apartament.

Wnętrza: dekadenckie mieszkanie w nowojorskiej kamienicy

Na kominku zastygło uschnięte drzewko bonsai, z mebli płatami odchodzi politura, podłogi skrzypią, a w powietrzu unosi się zapach melancholii. Można by pomyśleć, że to apartament sędziwej zrujnowanej hrabiny... Błąd! Tak mieszka młody nowojorski poeta.

Kuchnia Domowa

Kuchnia Domowa to restauracja i kawiarnia specjalizująca się w kuchni polskiej. Cena dania głównego wynosi ok. 30 zł. W karcie znajdziemy również dania dobre dla wegetarianów. śląskie Tarnowskie Góry róg ulic Opolskiej i Obwodowej 42-600

Karczma 100 Lat

Karczma 100 Lat znajduje się w miejscowości Bielsko-Biała, przy ulicy Katowickiej. Lokal specjalizuje się w daniach kuchni polskiej. śląskie Bielsko-Biała Katowicka 141 43-346

Truskawkowe lato na lekko

2 duże jogurty truskawkowe (razem ok. litra ), kostka sera białego (chudy lub półstłusty), słodzik, 30 dag truskawek, szczypta cynamonu Truskawki rozdrabniamy i miksujemy, dodajemy ser biały, słodzik, cynamon i ponownie miksujemy. Następnie dodajemy jogurty i delikatnie mieszamy składniki

Najlepszy chłodnik na lato

2 średnie pęczki botwiny,ogórek świeży,pęczek rzodkiewek,1 duży ząbek czosnku,natka pietruszki,szczypiorek,2 jogurty naturalne,gotowane jajko Botwinę i buraczki posiekać, podsmażyć na maśle. Następnie zalać szklanką wody. Dodać sól i pieprz do smaku, gotować ok. 30 minut. Następnie buraczki

Tysiąc karteczek (wykwintny deser szefa kuchni)

30 dag gotowego ciasta francuskiego, 40 dag truskawek pokrojonych w plasterki Sos truskawkowy:, 50 dag truskawek, 20 dag cukru pudru Pasek czekoladowy:, 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (zaw. kakao min. 50%) Przygotuj krem waniliowy: utrzyj jajka z cukrem, dodaj mąkę. Rozetnij laskę wanilii i

Najnowsze