1 garść suszonych kwiatów hibiskusa,1 garść suszonych liści mięty,2 limonki,5 łyżek cukru (niekoniecznie) Kwiaty hibiskusa i liście mięty wrzuć do dzbanka i zalej 6 szklankami wrzątku. Przykryj i odstaw na 10 minut, aby zioła się zaparzyły. Z jednej limonki wyciśnij sok, drugą pokrój w plasterki
Ciepły klimat Atmosfery tworzony jest przez wnętrza w rdzawym i brązowym odcieniu, suszone kwiaty w wazonach na stoliku i szkice na ścianach, kulinarnie natomiast - przez smaczną domową pizzę. lubelskie Puławy Wojska Polskiego 7 24-100
1/2 g suszonych kwiatów lawendy,
4 duże brzoskwinie,
30 g masła,
30 g cukru pudru Kwiaty lawendy siekamy małym nożem, brzoskwinie obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki. Na teflonowej patelni rozgrzewamy masło, wkładamy owoce, posypujemy cukrem i krótko smażymy na dużym ogniu. Pod koniec
1 szklanka suszonych kwiatów hibiskusa,2 cm korzenia imbiru,sok z 1 cytryny,3/4 szklanki (150 g) cukru,3 litry przegotowanej wody Obrany imbir pokrój w plasterki, przełóż do garnka razem z hibiskusem. Zalej je wrzątkiem, dodaj cukier, wymieszaj i odstaw. Kiedy napar ostygnie, dodaj sok z cytryny
1 szklanka suszonych kwiatów hibiskusa,2 cm korzenia imbiru,sok z 1 cytryny,3/4 szklanki (150 g) cukru,3 litry przegotowanej wody Obrany imbir pokrój w plasterki, przełóż do garnka razem z hibiskusem. Zalej je wrzątkiem, dodaj cukier, wymieszaj i odstaw. Kiedy napar ostygnie, dodaj sok z cytryny