obieraczka do warzy w paski

Jedwabiste paski papryki

6 czerwonych papryk, 3/4 szklanki bulionu warzywnego, świeżo mielony czarny pieprz Oczyszczone papryki kroimy na ćwiartki i każdy kawałek obieramy cieniutko ze skórki obieraczką do jarzyn. Kroimy na paski ok. 1 cm. Wkładamy do rondla czy głębokiej patelni o ciężkim dnie, zalewamy bulionem

Makaron orkiszowy z warzywami

miseczka ugotowanego makaronu orkiszowego (wstążki lub świderki),marchewka,pół małej cukinii,łyżeczka oliwy z oliwek Warzywa dokładnie myjemy, marchewkę obieramy. Obieraczką do warzyw tniemy marchewkę i cukinię w paski. Gotujemy je na parze, aż zmiękną. Mieszamy z ciepłym makaronem i oliwą

Wątróbka w warzywach

200 g wątróbek drobiowych,3 marchewki,2 pory,cukinia,2 łyżki oliwy,sól,sok z cytryny,ząbek czosnku,pieprz,olej do smażenia Wątróbkę myjemy i czyścimy z błonek, osuszamy i smażymy na oleju. Cukinię i marchewki obieramy, kroimy na długie, cienkie paski, najlepiej obieraczką do warzyw. Na długie paski

Sorbet Campari

1 pomarańcza, 200 g cukru pudru, 100 ml Campari, 600 ml wody Wodę zagotować z cukrem. Za pomocą obieraczki do warzyw obrać kilka pasków pomarańczy. Dodać je do syropu. Po wystygnięciu wyjąć skórkę. Dodać campari. Przelać płyn do pojemnika i zamrozić.Tak jak w poprzednich przepisach - po

Wstążki z ogórka z sosem pomidorowym i kolendrą

łyżki oliwy Ogórki kroimy wzdłuż na cieniutkie paski, najlepiej ostrą obieraczką do warzyw. Posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Z pozostałych składników przygotowujemy dressing: lekko rozgniatamy i mieszamy je razem. Paski ogórków odciskamy, osuszamy na papierowym ręczniku. Układamy na dużym

Najnowsze