500 g makaronu tagliatelle,250 g pomidorków koktajlowych,2 duże cukinie,2 ząbki czosnku,ser parmezan,2 łyżki oliwy,sól,pieprz Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Cukinię dokładnie umyć i obieraczką do warzyw skroić cienkie plastry. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać czosnek
makaron penne - około 1/4 paczki,
cukinia szt 2,
czosnek 2 ząbki,
chilli,
oliwa z oliwek,
garść startego parmezanu Makaron gotujemy al dente, na patelni podsmażamy czosnek pokrajany w cieniutkie plasterki, chilli drobno posiekane lub dodajemy suszone, oraz cukinie pokrojoną obieraczka do warzyw w
200 g wątróbek drobiowych,3 marchewki,2 pory,cukinia,2 łyżki oliwy,sól,sok z cytryny,ząbek czosnku,pieprz,olej do smażenia Wątróbkę myjemy i czyścimy z błonek, osuszamy i smażymy na oleju. Cukinię i marchewki obieramy, kroimy na długie, cienkie paski, najlepiej obieraczką do warzyw. Na długie paski
na cieniutkie paski, najlepiej obieraczką do warzyw. Posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Przygotowujemy dressing: lekko rozgniatamy i mieszamy pozostałe składniki. Ogórki odciskamy, osuszamy na ręczniku papierowym, rozkładamy na talerzach i polewamy sosem. ogórki;pomidory;dymka;czosnek;kolendra
kilka marchewek (1 na osobę),Sos:,2-cm kawałek imbiru,3 łyżki octu jabłkowego,3 łyżki oleju sezamowego,marchewka pokrojona w plasterki,ząbek czosnku,duża szczypta soli,sok z 1 pomarańczy,2 łyżki orzechów ziemnych lub migdałów (mogą być ze skórką) Marchewki myjemy i obieramy. Ścinamy cienkie paski