nowoczesne serwety na stół

Redakcja

Jaki stół do jadalni warto wybrać?

Jaki stół do jadalni warto wybrać?

Kompaktowy, a może rozkładany? Stół okrągły zajmuje sporo miejsca, ale prezentuje się wyjątkowo, kwadratowy jest funkcjonalny i wygodny, prostokątny pomieści całą rodzinę. Jaki stół do jadalni warto wybrać? Sprawdzamy!

Blisko natury - kuchnia w stylu eko

Starasz się żyć ekologicznie - segregujesz śmieci, wyłączasz niepotrzebnie zapalone światło, na zakupy idziesz z materiałową torbą i zastanawiasz się, czy to wystarczy? A może stworzysz jeszcze kuchnię w zgodzie z naturą? To nie jest trudne - podpowiadamy, jak to zrobić.

Koronkowy blat

Dekorowanie stołów obrusami odeszło już dawno w zapomnienie. Dzisiaj projektanci starają się by stół miał atrakcyjną formę.

Jak urządzić jadalnię w salonie? Podpowiadamy sprawdzone sposoby

Jak urządzić jadalnię w salonie? Podpowiadamy sprawdzone sposoby

Jak wybrać rozmiar stołu do jadalni? Stoły do jadalni mogą być bardzo różne, zarówno pod względem stylu wykonania, materiału, jak i rozmiaru. Dla wielu osób jedyny wybór to duży, drewniany blat na masywnych nogach, który przetrwa lata. Ale nie zawsze jest to dobry wybór. W małym mieszkaniu, gdzie

Dekoracje stołu, czyli obrusy, bieżniki i serwetki

Dekoracje stołu, czyli obrusy, bieżniki i serwetki

Stół powinien pięknie się prezentować nie tylko od święta. Na pewno pamiętamy  obrusy , bieżniki i serwetki leżące na stole u naszych babć. Dawniej było to na porządku dziennym, obecnie rzadko jest spotykane. Nie musimy czekać na specjalną okazję czy święto, by nasz stół nabrał blasku i

5 kuchennych inspiracji

harmonijną całość. Jak w pięciu wnętrzach, które pokazujemy. Nowocześnie, ale z duszą Wnętrze ma jasną kolorystykę - ściany są białe, a szafki popielate; kuchenne urządzenia i drobiazgi lśnią metalicznym blaskiem. Szafki z gładkimi drzwiczkami zdobią długie relingowe uchwyty. I górne, i dolne zawieszono na

Strudel makowy

, zwinąć jak strudel, póki gorący, aby nie pokruszył się, zawinąć w serwetę na kilka minut, poczem ponownie położyć na blachę, nałożyć z wierzchu ubitą z cukrem pianą, posypać posiekanemi migdałami i zasuszyć w piecu. Krajać w ukośne kawałki. (Oryginalny styl oraz pisownia zachowana z książki "Jak

Najnowsze