dekoracji np. bita śmietana; cukier puder; kolorowa posypka Wszystkie składniki utarłam robotem. Podzieliłam na 6 miseczek. Dodałam do każdej po barwniku: fiolet, niebieski, zieleń, czerwony, żółty i pomarańczowy. Do papilotek wkładałam kolory wg kolorów tęczy. I do piekarnika na 15 min w 190 st. Wychodzi
pomarańczowego,
barwniki spożywcze: zielony; czerwony i niebieski Połącz melasę, miód, cukier, sól z 4 łyżkami wody, zagotuj i zdejmij z ognia, po czym wrzuć masło w kawałkach, starty drobno imbir i kardamon. Ostudź.
Przesiana mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i masą cukrową. Owiń w folię i
z wodą lub sokiem z cytryny. Przełóż lukier do małych miseczek i do każdej dodaj po kilka kropli barwnika spożywczego. Najłatwiej kupić czerwony, niebieski i zielony. Natężenie koloru może się różnić, więc najlepiej zacząć od jednej kropli i powoli dodawać do uzyskania odpowiedniego nasycenia
. lemon curd, a następnie pokrywamy cienką warstwą kremu maślanego (białego). Wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Resztę kremu dzielimy na 6 porcji i farbujemy barwnikami spożywczymi. Potrzebny będzie kolor żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, niebieski i fioletowy. Dekorujemy schłodzone ciasto