choinki, sklejając kolejne warstwy czekoladą, na górze przykleić pionową najmniejszą wyciętą gwiazdkę. Pozostawić do całkowitego zastygnięcia. Z białka, soku cytrynowego i cukru pudru utrzeć gęsty lukier i ozdobić nim choinki. Można dodatkowo udekorować je perełkami. Choinki można pakować dopiero po
długie słupki. Wszystkie składniki ustaw przed gośćmi, będą potrzebowali miejsca do rolowania, desek do krojenia, półmiska do ustawiania gotowych sushi i miseczek do maczania. Na macie połóż listek nori chropowatą stroną do góry, na jednej trzeciej powierzchni, zostawiając margines u góry, nałóż płasko
. Usuwamy gniazda nasienne. Płaską, okrągłą formę żaroodporną (ok. 26 cm) zwilżamy wodą i pokrywamy cienką warstwą cukru i cukrem waniliowym. Formę stawiamy na jak najmniejszy ogień (na płytce idealna jest płyta halogenowa) i pilnujemy, żeby karmelizujący się cukier nie przypalił się. Na gazie
czosnku, kilka wiórków chrzanu, 1-2 liście dębu, pół liścia chrzanu i pociętą na kilkucentymetrowe kawałki łodygę kopru. Wkładamy pionowo, ciasno, jeden obok drugiego, ogórki; najmniejsze można położyć poziomo na wierzchu. Na ogórki jeszcze po dwa ząbki czosnku, kilka wiórków chrzanu i łodygę kopru. Wodę
kieliszek) o średnicy nie większej niż 4 cm, ustaw ją dnem do góry. Na rozgrzaną teflonową patelnię wsyp cieniuteńką warstewkę sera, jak placuszek, o średnicy 7-8 cm. Sera powinno być naprawdę mało (tak aby prześwitywała patelnia), ale powinien być rozsypany równomiernie, żeby nie było większych dziur. Ser