pokroić w plasterki. 4. Cebulę obrać i pokroić w talarki. 5. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą. 6. W żaroodpornym naczyniu wymieszać makaron, pomidory, oliwki, cebulę z oliwą i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem oraz oregano. 7. Przykryte naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika
migdały, pokrusz ciasteczka. Żółtka utrzyj z cukrem. Połówki brzoskwiń ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Wymieszaj migdały z ciasteczkami i utartymi żółtkami, napełnij miejsca po pestce. Owoce skrop winem, resztę wina wlej na dno naczynia. Piecz 30-40 minut w temp. 180°C, aż skorupka
1 kalafior, 15 dag szynki, 30 dag sera żółtego, 3 pomidory, 1 cebula, sól, pieprz, ostra papryka Kalafiora ugotuj nastepnie rozgrzej piekarnik do 150 stopni celciusza.ostudzonego kalafiora wyłórz w naczyniu zarootpornym ułóz na nim szynke , przyprawy(do smaku) pomidory(pokrojone w plastry)nastepnie
2 pęczki szparagów, 15 dkg startego żółtego sera, 1 szkl. śmietany, 3 jajka, sól, pieprz Szparagi umyć i oczyscić, gotować ok. 20 min. Odcedzić, ułożyć w posmarowanym naczyniu do zapiekania, posypać startym serem (grube oczka). Śmietanę zmiksować z całymi jajkami, dodać sól i pieprz - zalać
płynem w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około godziny w temperaturze 200st. Posypujemy serem i pieczemy kolejne 10 minut. ziemniaki;mleko;przyprawa;pieprz;tymianek;gałka muszkatołowa;ser żółty;camembert;