naczynia do zapiekania

mp.

DUKA - kamionkowe naczynia w nowej kolorystyce [CENY]

DUKA - kamionkowe naczynia w nowej kolorystyce [CENY]

Naczynia do zapiekania NIKLAS w nowej, letniej odsłonie.

Garnki żeliwne to kompletnie inny wymiar gotowania! Trwałe i świetnie trzymają ciepło

Garnki żeliwne to jedne z najstarszych i najbardziej niezawodnych naczyń kuchennych, które przetrwały próbę czasu. Ich solidna konstrukcja i wyjątkowe właściwości sprawiają, że są niezastąpione dla wielu kucharzy na całym świecie. Mamy propozycje, które koniecznie powinny znaleźć się w wyposażeniu twojej kuchni!

Ceramika kupowana online - naczynia z tego materiału robią furorę

Ceramika do produkcji naczyń wykorzystywana była od wieków. Jednak w ostatnim czasie naczynia z tego materiału przeżywają prawdziwy bum. Nic dziwnego, naczynia z ceramiki zachwycają pięknym wyglądem. Choć pojawiają się w sklepach, popularnością cieszy się także ceramika online. Jakie są naczynia z ceramiki, jakie mają zalety? Jak o nią dbać i gdzie kupić ceramikę online? Podpowiadamy!

Gotuj, piecz, serwuj, przechowuj! Wybieramy HITY marki Tefal

Gotuj, piecz, serwuj, przechowuj! Wybieramy HITY marki Tefal

służyć nie tylko do smażenia i gotowania. Odpięcie rączki pozwala na zapiekanie potraw w naczyniach Ingenio w piekarniku, przechowywanie w lodówce, a także podawanie w nich potraw. Z garnkami i patelniami Tefal Ingenio sprawisz, że twoje codzienne gotowanie będzie znacznie prostsze.  Tefal Ingenio

Brytfanny i naczynia żaroodporne do pieczenia

Brytfanny i naczynia żaroodporne do pieczenia

Brytfanna do pieczenia - jaka będzie najlepsza? Wybierając naczynie do zapiekania powinniśmy zwrócić uwagę na materiał, z jakiego jest wykonane. Naczynie powinno być żaroodporne , dzięki czemu przygotowywanie potraw w najwyższych temperaturach nie spowoduje zniszczenia garnka

Rustykalne naczynia - wprowadź sielski klimat do swojej kuchni

Rustykalne naczynia - wprowadź sielski klimat do swojej kuchni

myć w zmywarce i używać w kuchence mikrofalowej. Można także udekorować ścianę wzorzystymi talerzami lub ustawić talerze na kuchennej półce. Na kuchennym blacie lub parapecie warto ustawić doniczki z ziołami. W kuchni nie może zabraknąć naczyń do zapiekania. Dobrym wyborem będą naczynia w stylu

Garnek żeliwny z przykrywką - model, który powraca w nowoczesnej odsłonie

Garnek żeliwny z przykrywką - model, który powraca w nowoczesnej odsłonie

także fakt, że naczynia wykonane z żeliwa sprawdzą się do użytkowania na każdym typie kuchni: płycie gazowej, elektrycznej, indukcyjnej. Żeliwny garnek na ognisko również będzie strzałem w dziesiątkę, tak samo jak gotowanie w nim na piecu węglowym. W garnkach żeliwnych śmiało możemy gotować, smażyć

Silikonowe gadżety do kuchni - przegląd akcesoriów

Silikonowe gadżety do kuchni - przegląd akcesoriów

szpatułki. Co więcej silikon nie rysuje powierzchni, dlatego z powodzeniem można używać go w gotowaniu. Na ciepło i na zimno Silikon jest odporny na działanie temperatur. Ma dużą tolerancję termiczną, dlatego sprawdza się jako naczynie do zapiekania czy zaparzacz do herbaty. Co więcej, jest również odporny

Garnki - żeliwne czy stalowe? Jak wybrać idealne wyposażenie do swojej kuchni?

Garnki - żeliwne czy stalowe? Jak wybrać idealne wyposażenie do swojej kuchni?

odporne na wszelkiego rodzaju zarysowania. Warto zwrócić uwagę, że solidne garnki żeliwne będą cechowały się większą wagą. O wyposażenie tego typu należy dbać. Dlatego po każdym użyciu rekomenduje się, aby konserwować naczynia olejem i wycierać je do sucha. Zakup żeliwnych garnków to inwestycja na lata

DUKA Polska - urządź swoją kuchnię!

DUKA Polska - urządź swoją kuchnię!

jeszcze bardziej przyjemne. Naczynia Duka wykonane są z materiałów wysokiej jakości, jednocześnie są funkcjonalne i bezpieczne. Wśród bestsellerów marki Duka znajdują się miski, talerze w ciekawych kolorach, miseczki, półmiski, ale także naczynia do zapiekania, foremki do ciast

Przepisy z cebuli

mielonego, dopraw solą i pieprzem. Masą napełnij cebule, włóż je do żaroodpornego naczynia, podlej 1/2 szklanki białego wina i 2 łyżkami oliwy. Piecz 30 min pod przykryciem w temp. 180°C, po czym odkryj, posyp tartym serem i zapiekaj do zrumienienia. Drobno pokrojone 1/2 kg białej cebuli wolno podsmażaj

Multicooker - wielofunkcyjne urządzenie kuchenne. Który model warto kupić?

Multicooker - wielofunkcyjne urządzenie kuchenne. Który model warto kupić?

, chochla do zupy oraz szpatułka do mieszania. false false W tym urządzeniu przygotujemy nie tylko obiady i ciasta, lecz również chałwę, fondue, a nawet ser. Jego zaletą jest też elegancka, czarno-złota kolorystyka. Ponadto mamy możliwość pasteryzacji produktów ciekłych oraz sterylizacji naczyń. To druga z

Przetwory na zimę. Niezbędne akcesoria kuchenne do przetworów

Przetwory na zimę. Niezbędne akcesoria kuchenne do przetworów

, www.makutra.com Zestaw do przetworów z linii Home Made angielskiej firmy Kitchen Craft składa się z płóciennego woreczka do odsączania soków, dżemów i galaretek oraz konstrukcji (obręcz i nóżki), wykonanej ze stali nierdzewnej. Stelaż ten umożliwia umieszczenie woreczka na naczyniach o różnych średnicach i

Luksus z odzysku

Luksus z odzysku

AGD lub zbiera na wysypiskach śmieci). Po usunięciu metalowych elementów i wypiaskowaniu szklane denka zamieniają się w miski, formy do zapiekania i pojemniki do przechowywania. Jak z pospolitego materiału zrobić coś wyjątkowego? Najlepiej mu się nad tym myśli podczas gry na pianinie lub organach. Gdy

Penne zapiekane

pokroić w plasterki. 4. Cebulę obrać i pokroić w talarki. 5. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą. 6. W żaroodpornym naczyniu wymieszać makaron, pomidory, oliwki, cebulę z oliwą i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem oraz oregano. 7. Przykryte naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika

Brzoskwinie zapiekane

migdały, pokrusz ciasteczka. Żółtka utrzyj z cukrem. Połówki brzoskwiń ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Wymieszaj migdały z ciasteczkami i utartymi żółtkami, napełnij miejsca po pestce. Owoce skrop winem, resztę wina wlej na dno naczynia. Piecz 30-40 minut w temp. 180°C, aż skorupka

Zapiekany kalafior

1 kalafior, 15 dag szynki, 30 dag sera żółtego, 3 pomidory, 1 cebula, sól, pieprz, ostra papryka Kalafiora ugotuj nastepnie rozgrzej piekarnik do 150 stopni celciusza.ostudzonego kalafiora wyłórz w naczyniu zarootpornym ułóz na nim szynke , przyprawy(do smaku) pomidory(pokrojone w plastry)nastepnie

Szparagi zapiekane

2 pęczki szparagów, 15 dkg startego żółtego sera, 1 szkl. śmietany, 3 jajka, sól, pieprz Szparagi umyć i oczyscić, gotować ok. 20 min. Odcedzić, ułożyć w posmarowanym naczyniu do zapiekania, posypać startym serem (grube oczka). Śmietanę zmiksować z całymi jajkami, dodać sól i pieprz - zalać

Zapiekane ziemniaki

płynem w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około godziny w temperaturze 200st. Posypujemy serem i pieczemy kolejne 10 minut. ziemniaki;mleko;przyprawa;pieprz;tymianek;gałka muszkatołowa;ser żółty;camembert;

Najnowsze