lampki dekoracyjne bawełniane kule

AO/MŚ

DIY prezent na święta - sposób na podarunek od serca i... oszczędzanie. Zrób to sam!

DIY prezent na święta - sposób na podarunek od serca i... oszczędzanie. Zrób to sam!

DIY prezent na święta to okazja, by stworzyć podarunek od serca, a przy okazji zaoszczędzić. Samodzielnie wykonany prezent pod choinkę z pewnością sprawi bliskiej osobie większą radość niż produkt kupiony w sieciówce. Zebraliśmy ciekawe pomysły na prezenty DIY, które mogą wam posłużyć za inspirację. Szukasz prezentu na gwiazdkę? Zrób to sam!

Dekoracje świąteczne. Ozdoby na Boże Narodzenie, które kupisz i zrobisz sam

Dekoracje świąteczne sprawiają, że wnętrza naszych domów zyskują wyjątkowy klimat, a Boże Narodzenie staje się niezapomniane. Jakie ozdoby możemy kupić w sklepach, a jakie warto wykonać samodzielnie?

Zobacz wideo

Ciastka ''Ogniste serca''

Składniki na 30 ciasteczek:, 300g mąki pszennej, 200g masła, 100g cukru pudru , 2 żółtka, 2 łyżki śmietany, szczypta soli, łyżka miodu, cukrowy krem np.czerwony dekoracyjny Schwartau ,posypka cukrowa, Uwaga:, Zamiast kremu możesz użyć dżemu lub konfitur. 1 sztuka zawiera 90 kcal. Mąkę przesiej

Babeczki 'Zielone jabłuszko'

gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Dodaj cukier, sok z cytryny i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż zupełnie się rozgotują. Mus wylej na wyłożone bawełnianą ściereczką sitko i pozostaw na noc do odsączenia. Odrobiną masła wysmaruj sześć okrągłych foremek do pieczenia babeczek o średnicy 12 cm

Jabłecznik z żubrówką

żółtka i wlewamy zimną żubrówkę. Sprawnie zagniatamy ciasto. Kulę owijamy folią i wkładamy do zamrażarki. 2. W tym czasie obieramy i ucieramy jabłka, lekko odsączamy z nadmiaru soku. Łączymy z żubrówką. Odstawiamy. 3. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni. 4. Dobrze

Barszcz ukraiński

Około 50 dag buraków czerwonych (najlepiej drobnych - odmiany czerwona kula),włoszczyzna z włoską kapustą,4-5 ziemniaków,0.5 kg pomidorów (świeżych lub mrożonych),niepełna szklanka fasoli Jaś lub drobniejszej perłowej,po 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i z czerwonych buraków,200 ml śmietany 22

Najnowsze