łososia, przed podaniem udekoruj szczypiorkiem i plasterkami białej rzepy. Uwaga: chrzan wasabi i marynowany imbir kupisz w sklepach z żywnością orientalną lub w dobrych delikatesach. łosoś;sos sojowy;chrzan;
Aromat orientalnych przypraw, świeżych warzyw, soczystych mięs - to cechy charakterystyczne potraw kuchni arabskiej, europejskiej, śródziemnomorskiej podawanej w Restauracji Imaret. wielkopolskie Poznań Wielka 9 61-774
Amrit Kebab to turecka knajpka w centrum Żoliborza, przy ulicy Mickiewicza, niedaleko stacji metra Plac Wilsona.
Wnętrze Amrit Kebab to styl orientalny, jednak bez wielkiej ... mazowieckie Warszawa Mickiewicza 27 01-562
olej (najwygodniej w sprayu),1 kg piersi z kurczaka,8 naleśników (lub 8 placków chlebowych typu lawasz),300 g majonezu,1 mała główka lodowej sataty - poszatkowana, 1/2 pęczka dymki posiekanej,4 pomidory - pokrojone na plastry,humus (sos arabski z ciecierzycy ziaren sezamowych, czosnku i soku z
i oliwę. Chlebki pita pokrój w trójkąty, natrzyj oliwą i posyp zaatarem. Tak przygotowane włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekaj, aż się zrumienią. Podawaj z pastą z bakłażanów. Zaatar - arabska mieszanka przypraw (np. tymianku, oregano, majeranku, choć są też dostępne wersje z