Restauracja Impuls cechuje się profesjonalizmem, ciepła i miłą atmosferą a także wyśmienitą kuchnią łódzkie Łódź Maratońska 57a 94-104
500 g mielonej jagnięciny, cielęciny lub wieprzowiny (udziec lub łopatka),
1 jajko,
1 ziemniak,
1 grubo pokrojona cebula,
mąka,
olej do smażenia,
1 płaska łyżeczka soli,
1 i 1/2 łyżki Przyprawy kuchni Greckiej Ziemniaka zetrzeć na tarce i odlać nadmiar soku. Mięso
. Podawaj na ciepło (u mnie w domu na zimno też wszystkim smakuje).
Przepis pochodzi z Nowej Kuchni Polskiej - Spotkanie z przyprawami str. 143 mąka pszenna;cukier;proszek do pieczenia;soda;gałka muszkatołowa;ziele angielskie;jajko;maślanka;banany;olej;tłuszcz;
50 dag polędwicy wołowej (4 plastry - odcięte z cieńszej strony),
20 dag wątróbki kurzej,
20 dag pieczarek,
2 łyżki madery,
3 łyżki oliwy,
6-8 dag sklarowanego masła,
4 kromki bułki paryskiej,
pieprz i sól Autorem dania jest kompozytor i znawca kuchni Gioacchino Rossini. Gdy zamówił danie
na europejskiej kuchence gazowej pod warunkiem posiadania żeliwnej płytki na palnik, dzięki której ciepło palnika równomiernie rozkłada się na większej powierzchni.Punktowy sposób grzania palnika nie służy, ani naczyniu dostosowanemu do używaniu na żarze ogniska ani gotowanym potrawom. Niestety swoją