20 kwiatów cukinii (mogą też być takie z małą cukinia na końcu),
250 g serka ricotta,
5 filecików anchois,
garść świeżych listków bazylii,
300 g mąki pszennej,
ok. 500 ml wody gazowanej,
sól,
pieprz,
1 l oleju do smażenia W miseczce wymieszaj ser, pokrojone anchois i posiekaną bazylię. Dopraw solą
pieprz Do przygotowania można wykorzystać formę do pieczenia muffinów lub foremki do babeczek. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę. Dodać czosnek i podsmażyć go na małym ogniu. Następnie wrzucić połówki pomidorów, kwiaty cukinii (lub plasterki cukinii) porwane listki bazylii i masło. Zwiększyć ogień i
czekoladą i przykryj pozostałą masą. Wyrównaj powierzchnię, przykryj masę zwisającymi brzegami folii. Wstaw do zamrażalnika na co najmniej 8 godzin. Gotowe semifreddo pokrój w plastry, podawaj skropione sosem malinowym. Możesz udekorować listkiem mięty lub melisy. maliny;cukier;mąka kukurydziana;woda;jajko
1 serek kremowy pesto i rukola,100 g sera camembert,mała dynia Hokkaido,1 gruszka,125 g wędzonego łososia,1 jajo,1 łyżka oliwy truflowej,1 łyżka soku z cytryny,listki i kwiaty nasturcji (lub rukola),1/2 papryczki chili,tymianek,sól i pieprz Spód: Dynię przeciąć na pół, wydrążyć miąższ zostawiając