kuchenki elektryczne nowoczesne ikea

Kuchnia na wymiar - dlaczego to dobry wybór? Podpowiadamy, jak zaprojektować kuchnię na wymiar

Kuchnia na wymiar - dlaczego to dobry wybór? Podpowiadamy, jak zaprojektować kuchnię na wymiar

Kuchnia na wymiar daje nam o wiele większe możliwości aranżacyjne niż gotowy zestaw, który możemy kupić w sklepie. Zabudowę na zamówienie dopasujemy lepiej do rozmiarów kuchni oraz do naszych potrzeb.

Wnętrza: paryskie mieszkanie całe w bieli

Kto tu mieszka? Antonella, projektantka mody. Ma 40 lat, pochodzi z Neapolu, ale pracuje głównie w Paryżu - kiedyś dla Kenzo, potem jako prawa ręka Karla Lagerfelda.

Aneks kuchenny w bloku. 10 aranżacji do naśladowania

W mieszkaniu w bloku często brakuje miejsca na pełnowymiarową kuchnię. Aneks kuchenny zajmuje mniej miejsca, a może być równie funkcjonalny. Jak go urządzić? Mamy 16 propozycji.

Zobacz wideo

Jak urządzić funkcjonalną kuchnię?

Jak urządzić funkcjonalną kuchnię?

. Nie powinno być to miejsce w którym kręcisz się w kółko i np. z pozmywanymi naczyniami musisz wędrować na drugą stronę kuchni, gdzie zlokalizowana jest szafka. Ustawienie sprzętów powinno być zgodne z kolejnością obróbki produktów spożywczych - wpierw lodówka, następnie zlew a na samym końcu kuchenka

Sushi z paluszkami krabowymi

biore 250 g wody). Czas gotowania ryżu uzależniony jest od posiadanej kuchenki. Przy kuchence gazowej 15 minut na mały ogniu. Przy kuchence elektrycznej 10 minut, po czym zostawiam na ciepłej płycie jeszcze z 10 minut pod przykryciem żeby doszedł. Podgrzewamy ocet dodajemy cukier, sól i łączymy z ryżem

Rosół z makaronem

zalac zimną wodą , ogrzewać aż się zagotuje i koniecznie zebrać szumowiny . następnie zmniejszyć gaz , aby rosół tylko ,,pykał". jarzyny umyć , obrać (prócz selera , który tylko myjemy) i dodać do rosołu.cebulę obrac przypalić nad ogniem lub na kuchence elektrycznej (aż będzie czarna) dodac do zupy

Frittata szpinakowa

, wymieszaj. Odciśnięty szpinak drobno posiekaj, dodaj do jajek i dobrze wymieszaj. Na dużej szerokiej patelni rozgrzej olej i wlej masę jajeczno-szpinakową. Poruszaj patelnią, żeby masa się równomiernie rozłożyła, i smaż, aż spód się zetnie i zrumieni (w zależności od kuchenki - gazowej, elektrycznej

Najnowsze