utarte na puch masło, potem trzykrotnie zmielony ser. Ciągle ubijając, powoli wsypywać mąkę pszenną wymieszaną z ziemniaczaną. Na koniec masę delikatnie połączyć z białkami. Piec ok. godziny w temp. 180 st. C. Nie wyjmować ciasta od razu - wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i studzić sernik 30 min. u
żółtek i jedno całe jajo utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na pulchny krem. Dodać Sernix, olejek migdałowy oraz twarożek Campina. Pozostałe białka ubić z odrobiną soli, pod koniec ubijania dodać cukier puder i ubijać jeszcze ok. minuty. Białka dodać do masy serowej i ostrożnie wymieszać. Przełożyć
i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć do wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Piec 30 min. w piekarniku w temp. 170 st C. Nie wyjmować od razu po upieczeniu - poczekać aż ostygnie przy uchylonych drzwiczkach od piekarnika.
Masa malinowa: Umyte maliny
cukier i miksuj, aż masa będzie gładka i błyszcząca. Na koniec dodaj ostudzoną kawę i wymieszaj.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Łyżeczką wykładaj małe beziki (zachowaj odległość, bo bezy będą rosły), do każdej wsadź po orzechu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 120 st. C i piecz ok. 45-60 min
średnie.
3. Kiedy piana będzie ubita na tzw. miękkie wierzchołki dodawaj po łyżce cukru na 1 minutę ubijania. Ubijaj ąż piana będzie sztywna i błyszcząca a cukier idealnie się rozpuści.
4. Na samym końcu dodaj łyżeczkę ekstraktu i zmiksuj.
5. Za pomocą rękawa cukierniczego z końcówka gwiazdka