cebulę na ciemno-złoty kolor. Usmażoną cebulę umieszczamy w misce (miska powinna być duża). Następnie smażymy kurczaka na złoty kolor. Po usmażeniu mięso umieszczamy w misce na cebuli. Na kurczaka kładziemy poszatkowaną kapustę pekińską. Teraz w kubeczku przygotowujemy sos - kilka łyżek majonezu, taką
ryż trzy kolory - 3 woreczki,pstrąg tęczowy filet 35 dag,pieprz cytrynowy do smaku,sól do smaku,Na sos:,jogurt naturalny 150 ml,koper posiekany 2 łyżki,papryka słodka do smaku,pieprz i sól do smaku,sok z cytryny do smaku Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet pstrąga opłukać oprószyć
3 pomidory papryka rone kolory salata lodowa lub zwykla ogorek zielony ser feta i czarne oliwki i sos do sałatek włoski pomidory i ogorki obrac z e skorki i pokroic w kostke salate pokruszyc papryke przekroic kazda na poł i zetrzec na tarce ser feta pokroic na samym koncu w kostke i czarne oliwki
1 kg serka rodzinnego,4 galaretki ( 2 innego smaku),0.5 szklanki cukru na poczatku rozpuszczamy 2 galaretki w 0,5l wody (2 razem w tym 0,5l)i czekamy az ostygnie ser wrzucamy do glebokiej miseczki lud do miksera dodajemy do tego pol szklanki cukrunastepnie ostudzona galaretke
- 2 serki homogenizowane,
- 3 jajka,
- 1 szklanka cukru pudru,
- rodzynki,
- 2 galaretki w innych kolorach Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać serki i rodzynki. Jedną galaretkę dodać do masy. Wlać do formy wyłożonej herbatnikami. Drugą galaretkę zagotować, ostudzić. Rozlać równomiernie na ciasto. serek