złotobrązowy kolor (1,5 min z każdej strony). Układamy je jeden na drugim i odstawiamy w ciepłe miejsce. Szklimy cebulę z czosnkiem na rozgrzanej oliwie. Dodajemy cukinię i pomidory. Gotujemy 6-8 min. Dodajemy jogurt, miętę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy farsz na naleśniki, zawijamy ciasto i układamy
papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do szprycy z największą gwiazdką i wyciskać na papier małe porcje tak, żeby po urośnięciu w piekarniku wyszły nam małe okrągłe ptyśki. Piec na złoty kolor ok 20 minut na środkowej półce. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić na kratce.
300ml śmietany ubić na sztywno
Biszkopt:,6 jaj,165 g cukru,225 g mąki,75 g rozpuszczonego masła,Krem:,500 g mascarpone,6 żółtek (razem 120 g),175 g cukru,175 g ubitej śmietanki 36%,kilka łyżek likieru kawowego,Oraz:,napar z kawy do nasączenia biszkoptu Robimy biszkopt. Ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę. Powoli dodajemy
Składniki na masę kawową:
1 budyń śmietankowy,
1 litr mleka,
25 dag masła,
10 dag cukru pudru,
3 łyżki kawy. Ciasto: Miód rozpuścić, sodę rozmieszać z mlekiem, dodać wszystkie składniki do mąki i wyrobić ciasto. Wyroboione ciasto podzielić na dwie części. Blaszkę wysmarować lub najlepiej
wrzenia. Odstawić, schłodzić, przecedzić przez cedzak wyłożony gazą. Uprażyć migdały (w piekarniku 200 st. C na jasnozłoty kolor). Żółtka z cukrem dobrze utrzeć. Podgrzać krem kawowy i dodawać stopniowo masę jajeczną, nie dopuszczając do wrzenia. Ustawić naczynie nad garnkiem z gotującą się wodą i ciągle