ziarna kukurydzy do prażenia 100g,
ok.5 łyżek oleju,
sól (do smaku) Wyjmij duży garnek, połóż na kuchence gazowej, nalej oleju, szczyptę soli i poczekaj aż się rozgrzeje. Następnie wsyp całe opakowanie kukurydzy do prażenia, zamknij garnek pokrywą i słuchaj jak strzela :-). Po kilku minutach, gdy
biore 250 g wody). Czas gotowania ryżu uzależniony jest od posiadanej kuchenki. Przy kuchence gazowej 15 minut na mały ogniu. Przy kuchence elektrycznej 10 minut, po czym zostawiam na ciepłej płycie jeszcze z 10 minut pod przykryciem żeby doszedł. Podgrzewamy ocet dodajemy cukier, sól i łączymy z ryżem
kolor.
Przygotuj pesto: paprykę opiecz nad palnikiem kuchenki i obierz ze skórki. Jeżeli nie masz kuchenki gazowej, użyj piekarnika - wyłóż paprykę na blaszkę, skrop niedużą ilością oliwy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na jakieś 10 minut, aż skórka sama będzie odchodziła od miąższu. Nie
usuń folię i ciężarki, posmaruj roztrzepanym jajkiem i podpiekaj jeszcze około 5 minut
Przygotuj farsz: jajka wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Papryki opiecz w piecyku lub nad palnikiem kuchenki gazowej i obierz ze skóry. Następnie pokrój na paski, ułóż na cieście, posyp tartym serem i
(jeśli nie masz kuchenki gazowej, wstaw cebulę do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 10 min, kontrolując, by ściemniała, ale się nie przypaliła), trawą cytrynową i plasterkami imbiru. Gotuj na niedużym ogniu około 30 minut.
Przelej bulion przez sito, dodaj sos rybny i posiekaną kolendrę. Makaron