otwór, na tyle, aby zmieściły się przez niego kawałki warzyw. Dokładnie wyparz wydmuszkę i wysusz jej zewnętrzną powierzchnię przy pomocy papierowego ręcznika. Otwór w węższym końcu wydmuszki zaklej szczelnie kawałkiem masy plastycznej. Jajko obklej kawałkiem folii spożywczej pozostawiając niezaklejony
8 jajek,
łupiny z 10 cebul,
1 łyżka czarnuszki,
1 łyżka kminku,
sól Na dnie garnka ułóż łupiny cebuli, a na nich jajka (jajka muszą mieć temperaturę pokojową), dodaj przyprawy. Zalej wodą i gotuj na twardo przez 5 min. Jajka wyjmij z wody, obtłucz skorupki i włóż z powrotem do garnka. Trzymaj
jajka. ananas;ser żółty;czosnek;jogurt naturalny;majonez;pieprz;
3 papryki (różne kolory), 1 kg mielonego mięsa wieprzowego, 5 jajek, 2 opakowania FIX do kotletów mielonych, rozmaryn Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Mięso łączymy dwoma jajkami, podrobioną papryką i fix'em do kotletów mielonych. Z całości formujemy na desce do krojenia lub stolnicy płaski
czosnek - 4 ząbki
jajka - 5 szt,
liść laurowy - 1 szt,
mąka pszenna - 1 łyżka,
pieprz czarny - 1 szczypta,
sól - 1 szczypta,
śmietana - 1 szklanka,
tarty chrzan - 6 łyżek,
wędzonka - 25 dag,
włoszczyzna - 25 dag, Prządzić wywar z wędzonki i warzyw