kanapa rozkładana głębokość 90

Red.

39,5 m kw., dla 1 osoby: modernizacja kawalerki

39,5 m kw., dla 1 osoby: modernizacja kawalerki

Mam jednopokojowe mieszkanie, które planuję przebudować. Między innymi chciałabym wydzielić w nim dodatkowe pomieszczenie przeznaczone na sypialnię. Zastanawiam się również, jak i gdzie urządzić wtedy otwartą kuchnię oraz kącik jadalny - bardzo lubię gotować i przyjmować gości, te dwa aneksy są więc dla mnie ważne. Czy da się to wszystko zrobić w niespełna 40-metrowym wnętrzu? Marta z Białegostoku

Zobacz wideo

Schab w wersji instant

Średniej wielkości schab, dowolne przyprawy np. zioła prowansalskie Mięso tniemy w poprzek włókien w dosyć cienkie plasterki. Obsypujemy przyprawami, solimy. Nadziewamy mięsne pasma na wykałaczki do szaszłyków i suszymy w piekarniku. Temperatura nie powinna przekraczać 90 stopni. Pamiętamy, by

Patisony z chrzanem

oskrobujemy, kroimy na plastry. Do umytych i wyparzonych słoików rozkładamy chrzan, marchewkę, koper, po kawałeczku czuszki i przyprawy korzenne. Następnie wkładamy patisony (wcześniej ścinamy im ostre końcówki), napełniając słoiki do 2/3 wysokości. Zalewamy warzywa marynatą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy

Ryba z warzywami

na 30 min, potem płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Bakłażany smażymy do miękkości na oliwie razem z łyżką tymianku, 2 listkami laurowymi i igiełkami rozmarynu. Pomidory nacinamy w kilku miejscach, sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skóry, usuwamy pestki. Miąższ kroimy na kawałki, rozkładamy w

Karmelizowane marchewki z serkiem kozim i chipsami czosnkowymi

(czyszczonej i osuszonej), 90 g zwartego serka koziego (np. B?cheron; pokrojonego w plastry) Robimy chipsy czosnkowe. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy plasterki czosnku i smażymy, aż nabiorą złotego koloru. Natychmiast wyjmujemy je łyżką cedzakową i osuszamy na ręczniku papierowym. Robimy sos vinaigrette

Najnowsze