kanapa 210 cm

ACH

Kanapy rozkładane

Kanapy rozkładane

Trudno sobie wyobrazić pokój dzienny bez kanapy. Ponieważ jej wygląd w dużym stopniu decyduje o wyglądzie całego wnętrza, trzeba sie dobrze zastanowić nad wyborem odpowiedniego mebla. Zwykle zgrabniejsze są kanapy bez funkcji spania, ale i wśród tych bardziej praktycznych - rozkładanych można znaleźć atrakcyjne modele.

Kanapy do salonu. Na co zwracać uwagę przy zakupie?

Jednymi z najbardziej praktycznych mebli w domu są kanapy do salonu. Ich użyteczność przekłada się również na szybsze zużycie - warto więc postawić na modele o dobrej jakości. Na co zwrócić uwagę?

Sofa Splitback

Pragniesz innowacji w swoim domu?

Metamorfoza kawalerki: aranżacja w ciepłych pastelach

Metamorfoza kawalerki: aranżacja w ciepłych pastelach

jest z wysokiej jakości laminatów - trwałych, a jednocześnie niezbyt drogich. Jedynie białe szafki wiszące i półki są z płyty mdf. W mniejszym pokoju, który był wąski (tylko 210 cm szerokości), wnękę pod oknem zabudowano szafką z przesuwnymi drzwiami. Na ścianie, w której znajdowała się niewielka wnęka

Oświetlenie: wnętrzarski hit - lampy z długim ramieniem

; wysokość 200 cm, klosz 33 x 21 cm, zasięg 165 cm. Cena 599 zł, elektrodom.info OŚWIETLENIE - LAMPY PODŁOGOWE. Arc Zuiver, malowany proszkowo metal (trzy kolory do wyboru: czerwony, czarny, biały) i tkanina, żarówka E27, max 32 W (energooszczędna); wysokość 210 cm, średnica podstawy 40 cm, wymiary abażuru

Tarta z pomidorkami

opakowanie ciasta francuskiego,100 g pomidorków czereśniowych,sól,pieprz,10 g świeżego oregano,10 g rozmarynu,150 ml oliwy,100 g czarnych oliwek Ciasto układamy w formie o średnicy 30 cm lub na blasze. Pomidorki kroimy na pół, układamy na cieście, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy oregano i

Focaccia z mozzarellą i rozmarynem

210 ml letniej wody, 1 łyżka oliwy z oliwek + dodatkowa do posmarowania, 350 g maki pszennej, plus dodatkowa do posypania, 1.5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka drożdży w proszku, 140 g sera mozarella startego na tarce, Warstwa wierzchnia:, 2 łyżki oliwy z oliwek, świeży

Ciasto oliwkowe

do 210°C. Blaszkę 12 cm x 20 cm smarujemy oliwą i wkładamy do lodówki. Ser kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, dodając po szczypcie soli i pieprzu. Na środku mąki robimy dołek, wbijamy do niego jaja i mieszamy, dodając wino i oliwę. Wyrabiamy aż do otrzymania

Pierożki francuskie z ementalerem

, sól i pieprz. Z ciasta wytnij krążki o średnicy 8 cm. Na środek każdego krążka nałóż łyżeczką porcję farszu. Posmaruj brzegi krążków wodą i zaklej. Ułóż pierożki na natłuszczonej blaszce, posmaruj je żółtkiem i piecz 15 minut w temp. 210°C (powinny się ładnie przyrumienić). Pierożki i placuszki możesz

Ciasto francuskie z owocami

1 opakowanie ciasta francuskiego (230 g forma 28 cm), 2 jajka, 50 g cukru (najlepiej cassonade) , 1 cukier waniliowy, 2 łyżki gęstej śmietany, 2 łyżki mleka, 1 opakowanie cukru pudru, 400,500 g owoców (śliwki brzoskwinie...) Ciastem wyłożyć formę, nakłuć widelcem. Owoce przekroić na połówki, wyjąć

Najnowsze