mieszając aż do zgęstnienia.Na ułożone na dnie blaszki Krakersy (1 paczka}wyłożyć gorącą masę.Przykryć drugą paczką Krakersów.Pozostawić do ostygnięcia.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Kroić w kwadraty. krakersy;mleko;masło;mąka pszenna;cukier;żółtka;cukier;
kostkę i smażyć na oliwie, do momentu uzyskania złotego koloru. Mozzarellę odcedzić z wody i również pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w ćwiartki. Sałatę ułożyć na dnie miski, a następnie dodawać pomidory, ser oraz kurczaka. Dodać nieco przyprawy curry i oliwy. Całość wymieszać. Podawać lekko schłodzone
dnia do słoika z zaczynem dajemy po 1/2 powyższych składników, ale bez kwasu. Mieszamy. Trzeciego dnia dodajemy po 1/2 tego co powyżej (bez kwasu). Mieszamy. Kilka dni po rozpoczęciu procedury w zakwasie pojawiają się dziurki i bąbelki. Codziennie mieszamy zakwas i używamy tyle, ile potrzebujemy. Nigdy
3 jajka,
pół szklanki cukru (4-5 łyżek stołowych),
kakao 3 białka z jajek ubijamy na jednolitą masę, stopniowo dodając cukier. Po dodaniu całego cukru dodajemy łyżkę stołową kakao (można dodać więcej - w zależności od uznania), jednocześnie mieszając naszą bezową masę.
Po ukończeniu ubijania bia
kawałki, stopić na parze. Przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać stopioną czekoladę, krótko zmiksować. Do masy budyniowej dodać ubitą śmietankę, chwilę miksować. Następnie dodać do masy wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe. Całość dokładnie wymieszać. Na dnie blaszki o wym. 23x33cm ułożyć warstwę