. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę bez grudek.
5. Foremki wysmaruj masłem. Jeżeli używasz papierowych nie musisz.
6. Do foremek nałożyć masę kakaową, do około 3/4 wysokości.
7. Zamoczoną w wodzie łyżką wygładzić masę.
8. Piec w temperaturze 180'C przez 20 minut.
9. Można posypać orzechami, lub
1 szklanka mąki,1 szklanka mleka,1 jajko,1/4 szklanki wody gazowanej,szczypta soli,cukier waniliowy lub 1 łyżeczka cukru zwykłego,łyżeczka kakao,łyżka oleju Składniki połączyć w misce i miksować do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta o konsystencji śmietany. Można odstawić na kilka minut. Jeżeli
kakao naturalne, jajka, cukier, mąka Do głębokiego naczynia wbić jajka (3-7) potem dodać cukru (pół szklanki), a następnie dodać trochę mąki. Wszystko razem zmiksować i dać na rozgrzaną patelnie. kakao;jajko;cukier;mąka;
Po malym kieliszku ginu,kremu kakaowego,smietanki,kostki lodu Wszystkie skladniki wymieszać w shakerze. Przelać do koktajlowego kieliszka. Podawać z kostkami lodu. lód;
25 dag margaryny,
pół szklanki cukru,
żółtko,
3 łyżki kakao,
torebka cukru waniliowego,
łyżeczka alkoholu,
2 opakowania herbatników,
wiórki kokosowe Utrzeć margarynę z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkiem. Pokruszyć drobno herbatniki, dodać do masy, pod koniec ucierania dodać łyżeczkę alkoholu i wsyp