2 piersi z kaczki, 2 ząbki czosnku, 2 cebule, 4 gałązki świeżego tymianku, 4 gałązki cząbru, 4 gałązki lawendy, oliwa, sól, pieprz, 2 łyżki czarnych oliwek bez pestek, 1 łyżka miodu Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Piersi z kaczki myjemy, osuszamy na ręczniku kuchennym. Skórkę nacinamy w
kaczka o wadze +/- 2kg,800 g ziemniaków,4 małe jabłka,garść suszonej żurawiny,3-4 ząbki czosnku,2 łyżki świeżego tymianku,1.5 łyżeczki soli morskiej,1 łyżka miodu,pieprz Dzień przed planowanym posiłkiem natrzyj kaczkę tymiankiem, solą i drobno posiekanym czosnkiem (również wewnątrz). Kaczkę połóż
1 młoda kaczka (1.7 kg), 1 marchewka (12 dag), 10 dag selera, 2 cebule (20 dag), 2 mało dojrzałe papaje (70 dag), 2 łyżki masła, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1/3 szklanki rumu, 2 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 1 goździk, 1 łyżka majeranku, 3 łyżki
2 piersi kaczki,
50 ml miodu,
150 g dyni,
sok i skórka otarta z 1 cytryny,
1 laska wanilii,
50 g masła,
50 ml białego wina,
50 g orzechów laskowych,
sól,
pieprz,
sos:,
50 g masła,
sól morska,
100 g świeżych malin Przepis dla 4 osób
Piersi oczyść, skórkę natnij w kratkę. Ułóż je na zimnej patelni
Kaczka (ok. 1.7 kg),3 jabłka,2 gruszki,2 łyżki miodu,8 dag masła,2-3 łyżki czerwonego wina,po 5 dag rodzynek i suszonej żurawiny,szczypta mielonych goździków,majeranek,tymianek,pieprz,sól Oczyszczoną kaczkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, odciąć szyję i ostre końcówki skrzydeł, natrzeć od