kaczka w galarecie przepisy

Piersi kurczaka w galarecie

w poprzek w plastry, ułożyć na udekorowanym półmisku. Przygotować żelatynę wg przepisu, zalac delikatnie piersi. Do żelatyny można dodać łyżkę madery lub sherry, ale niekoniecznie. piersi z kurczaka;pieprz kolorowy;czosnek;żelatyna;por;sałata;rzodkiewka;sherry;

Kurczak w galarecie

pokrojone warzywa, zalej częścią galarety. Wstaw do lodówki, a gdy ta warstwa stężeje, udekoruj ją plasterkami jajka na twardo oraz groszkiem. Zalej resztą galarety, ponownie wstaw do lodówki (najlepiej na noc). Wyjmuj z kokilek, gdy galareta całkowicie zastygnie. Możesz podawać z majonezem, sosem tatarskim

Wariacja na temat galarety

2 piersi z kurczaka, żelatyna, brzoskwinie w zalewie, orzechy włoskie, majonez, marchew, pora, seler Ciekawa wersja dobrze znanej galarety, z tym, że tym razem na słodko! W litrze wody gotujemy włoszczyznę oraz piersi kurczaka, do smaku dodajemy pieprz i sól oraz ziele angielskie. Bulion należy

Jajka w galarecie

6 jajek na twardo, 30 g żelatyny, 1 litr białego wytrawnego wina, 400 ml bulionu warzywnego, 3 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki octu winnego, 20-25 dag pomidorków koktajlowych, 3 łyżki świeżych posiekanych ziół, sól, pieprz Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnego bulionu, a potem rozpuść (przepis

Kurczak w owocowej galarecie

Mięso umyć, ugotować w takiej ilości bulionu, by było przykryte. Na początku gotowania dodać herbatkę miętową i szałwię. Gdy mięso się gotuje, przyrządzić galaretkę (wg przepisu na opakowaniu) i osączyć owoce. Miękkie mięso wyjąć z wywaru (wywar zużyć na zupę), wystudzić i pokroić w niezbyt grube

Najnowsze