kaczka nadziewana zoladkami i watrubka

Pierś z dzikiej kaczki nadziewana kozim serem

4 piersi z dzikiej kaczki bez skóry (ok. 120 g każda),200 g wędzonego sera koziego,150 g ziemniaków,100 g marchwi,1/2 szklanki żurawiny (świeżej lub mrożonej),1 łyżka borówki amerykańskiej,5 łyżek cukru,1 łyżka soku z pomarańczy,cynamon,1 jabłko,3 łyżki oleju,świeże zioła do dekoracji,sól,pieprz

Kaczka faszerowana wątróbką

gałki muszkatołowej. Masą nadziewamy kaczkę, zaszywamy starannie brzuch kaczki, pieczemy ok 2-3 godzin w piekarniku, w temperaturze 300 stopni Celsjusza, sprawdzając czasem, czy nie wymaga podlania. Gwarantowana pychota! kaczka;masło;pietruszka;wątróbka drobiowa;pieprz;

Cannelloni z kaczką i dynią

dynie, miksujemy całość na gładką masę. Smażymy kaczkę skórą do dołu, aż puści tłuszcz. Obracamy, smażymy na odpowiedni dla nas poziom wysmażenia. Dorzucamy żurawinę i masło, by zagęścić i zrobić delikatny sos. Posolić i popieprzyć. Kaczkę pokroić w kostkę. Nadziewamy cannelloni puree, kaczką i

Kruche babeczki z mięsem z kaczki

wysmaruj masłem. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 cm. Szklanką wycinaj krążki, wyłóż nimi foremki do babeczek. Piecz przez mniej więcej 15 minut, aż będą złociste. Kiedy ostygną, nadziewaj je musem z kaczki. Babeczki udekoruj kawałkami truskawek. Mus: Jajka ugotuj na twardo

Pierś kaczki z pomidorem faszerowanym malinami

cebulę smaż na oliwie przez 3 minuty i tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory. Upieczoną kaczkę podawaj z faszerowanymi pomidorami. kaczka;pomidorki koktajlowe;maliny;miód;pomarańcze;cebula;tymianek;oliwa z oliwek;pieprz;

Najnowsze