4 piersi z dzikiej kaczki bez skóry (ok. 120 g każda),200 g wędzonego sera koziego,150 g ziemniaków,100 g marchwi,1/2 szklanki żurawiny (świeżej lub mrożonej),1 łyżka borówki amerykańskiej,5 łyżek cukru,1 łyżka soku z pomarańczy,cynamon,1 jabłko,3 łyżki oleju,świeże zioła do dekoracji,sól,pieprz
gałki muszkatołowej. Masą nadziewamy kaczkę, zaszywamy starannie brzuch kaczki, pieczemy ok 2-3 godzin w piekarniku, w temperaturze 300 stopni Celsjusza, sprawdzając czasem, czy nie wymaga podlania. Gwarantowana pychota! kaczka;masło;pietruszka;wątróbka drobiowa;pieprz;
dynie, miksujemy całość na gładką masę.
Smażymy kaczkę skórą do dołu, aż puści tłuszcz. Obracamy, smażymy na odpowiedni dla nas poziom wysmażenia. Dorzucamy żurawinę i masło, by zagęścić i zrobić delikatny sos. Posolić
i popieprzyć. Kaczkę pokroić w kostkę.
Nadziewamy cannelloni puree, kaczką i
wysmaruj masłem. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 cm. Szklanką wycinaj krążki, wyłóż nimi foremki do babeczek. Piecz przez mniej więcej 15 minut, aż będą złociste. Kiedy ostygną, nadziewaj je musem z kaczki. Babeczki udekoruj kawałkami truskawek.
Mus: Jajka ugotuj na twardo
cebulę smaż na oliwie przez 3 minuty i tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory.
Upieczoną kaczkę podawaj z faszerowanymi pomidorami. kaczka;pomidorki koktajlowe;maliny;miód;pomarańcze;cebula;tymianek;oliwa z oliwek;pieprz;