1 kaczka, 2 jaja, 4 łyżki masła, pietruszka zielona, 20 dag wątróbki drobiowej, sól, pieprz Przyrządzamy nadzienie: mielemy wątróbkę, łączymy masę z ubitym na sztywno białkiem z 2 jaj, utartym na puch masłem, siekaną zieloną pietruszką, żółtkami. Doprawiamy solą i pieprzem, dobrze robi dodatek
1 kaczka (3 kg), podroby (żołądek, wątróbka i serce kaczki), 15 dag boczku, 15 dag pieczarek, 1 cebula, 1 dymka, 1 pęczek natki, 2 jajka, skórka otarta z 1/2 cytryny, 3 bułki, 3/4 l mleka, 2 łyżki słodkiej śmietany (18-proc.), 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka bylicy, 1 i 1/2 łyżeczki
1 kaczka 2.5 kg,
2 skrzydła z indyka,
0.3 kg wątróbki drobiowej z kurczaka,
1 czerstwa bułka,
natka pietruszki,
koperek,
migdały,
rodzynki,
1 jajko ,
sol, pieprz, zioła prowansalskie,sól czosnkowa Składniki zmielić w maszynce, dodać jajko, natkę, koper, migdały, rodzynki, przyprawy. Dobrze
1 kaczka,majeranek
Farsz:
35 dag surowego boczku,
20 dag chudej cieleciny,
35 dag watrobki kczej lub gesiej pokrojonej w dużą kostkę,
75 dg wymoczonego w mleku i odcisnietego miękiszu z bułki,
3 obrane i drobno posiekane pieczarki,
4 żółtka,
1 łyżka masła,
1 łyżka koniaku
Farsz:,
pół kilo mielonego mięsa , jedno jajko,pieprz mielony ,pietruszka natka ,sól,jedno jabłko
1 kaczka (należy usunąć wnętrzności i 3 razy opłukać zimną wodą i wyskubać resztę piór) Surową kaczkę nacierałam ziołami, potem wsadziłam do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie należy kaczkę