kaczka faszerowana podrobami

Niemiecka kaczka faszerowana

1 kaczka (3 kg), podroby (żołądek, wątróbka i serce kaczki), 15 dag boczku, 15 dag pieczarek, 1 cebula, 1 dymka, 1 pęczek natki, 2 jajka, skórka otarta z 1/2 cytryny, 3 bułki, 3/4 l mleka, 2 łyżki słodkiej śmietany (18-proc.), 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka bylicy, 1 i 1/2 łyżeczki

Kaczka faszerowana

1 kaczka,majeranek   Farsz: 35 dag surowego boczku, 20 dag chudej cieleciny, 35 dag watrobki kczej lub gesiej pokrojonej w dużą kostkę, 75 dg wymoczonego w mleku i odcisnietego miękiszu z bułki, 3 obrane i drobno posiekane pieczarki, 4 żółtka, 1 łyżka masła, 1 łyżka koniaku

Kaczka faszerowana wątróbką

1 kaczka, 2 jaja, 4 łyżki masła, pietruszka zielona, 20 dag wątróbki drobiowej, sól, pieprz Przyrządzamy nadzienie: mielemy wątróbkę, łączymy masę z ubitym na sztywno białkiem z 2 jaj, utartym na puch masłem, siekaną zieloną pietruszką, żółtkami. Doprawiamy solą i pieprzem, dobrze robi dodatek

Kaczka faszerowana z jabłkiem

Farsz:, pół kilo mielonego mięsa , jedno jajko,pieprz mielony ,pietruszka natka ,sól,jedno jabłko 1 kaczka (należy usunąć wnętrzności i 3 razy opłukać zimną wodą i wyskubać resztę piór) Surową kaczkę nacierałam ziołami, potem wsadziłam do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie należy kaczkę

Kaczka faszerowana migdałami i rodzynkami

1 kaczka 2.5 kg, 2 skrzydła z indyka, 0.3 kg wątróbki drobiowej z kurczaka, 1 czerstwa bułka, natka pietruszki, koperek, migdały, rodzynki, 1 jajko , sol, pieprz, zioła prowansalskie,sól czosnkowa Składniki zmielić w maszynce, dodać jajko, natkę, koper, migdały, rodzynki, przyprawy. Dobrze

Najnowsze