kabina sol de lux120x80

Mój ulubiony de Volaille

osuszoną połówkę piersi lekko rozbijamy tłuczkiem ,solimy i pieprzymy. Z masła, ziół suszonych i posiekanych świeżych ziół, soku z cytryny, soli ,pieprzu i czosnku robimy masło ziołowe.Grudkę masła ziołowego układamy pośrodku płata piersi i zwijamy w rulon. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i tartej

Zapiekane ziemniaki (Tortilla de patatas)

3/4 kg ziemniaków,8 jajek,1 duża cebula (albo 2 średnie),1 filiżanka oliwy, 1 łyżeczka soli, pieprz Ziemniaki obierz i pokrój w cieniutkie plasterki (możesz zetrzeć je na tarce do ścierania ogórków na mizerię). Cebulę obierz i pokrój w piórka. Wymieszaj ziemniaki z cebulą. Na patelni rozgrzej oliwę

SOPA DE PESCADO CON ALIOLI

, wrzucamy ząbek czosnku, szczyptę soli. Miksujemy mleko blenderem, dolewając powolutku olej słonecznikowy, miksujemy do momentu, aż uzyskamy konsystencję majonezu. Następnie proponuję alioli schłodzić i dodać łyżkę stołową do zupy. Życzę smacznego ryba;pomidory;czosnek;liść laurowy;ziemniaki;oliwa z oliwek

Francuskie ciasto - Buche de Noël na Boże Narodzenie

Biszkopt: 6 żółtek, 80 g cukru, szczypta soli, skórka otarta z 1/2 cytryny, 3 białka, 20 g maki ziemniaczanej, 60 g mąki pszennej, Krem czekoladowy: 100 g czekolady, 35 g mleka 3,2 proc., 250 g śmietany 33 proc. Żółtka na biszkopt utrzyj z 1/3 cukru, solą i skórką cytrynową. Białka

Tort z karmelizowanym ananasem i słonym karmelem

jajek,200 g cukru pudru,karmel z solą morską:,30 g wody,1 laska wanilii,80 g cukru,130 g śmietany min. 33 proc.,40 g masła,150 g czekolady mlecznej,2 g soli morskiej (najlepiej tzw. fleur de sel),karmelizowany ananas z orzechami pekan:, 1/2 ananasa,skórka otarta z 1 pomarańczy,1 laska wanilii,1 kawałek

Najnowsze