jak urzadzic 30 metrowe mieszkanie

Tagliatelle w sosie serowym z orzechami włoskimi i winogronami

1 serowy kociołek,300g makaron tagliatelle,50g orzechy włoskie,100g winogrona zielone,100g winogrona fioletowe,150 ml śmietany 30%,3 łyżki oleju rzepakowego,mięta do dekoracji ,sól,pieprz do smaku Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni na oleju przesmażamy orzechy

Chleb

całość z mąką. Ciasto wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Górę posypujemy czubrycą lub kminkiem. Jeśli używamy piekarnika to do nagrzanego wkładamy formę na ok. 30 minut w temperaturze 180-200stopni. Wyjmujemy kiedy chleb wyrośnie, a skórka zarumieni się. W przypadku pieczenia chleba w

Góralka niskopienna z owocami i kremem

pieczemy placki każdy po 30 min w 180 stopniach. Krem: Masło roślinne utrzeć z cukrem pudrem. Ugotować budyń w 1 szklance mleka po zestawieniu z ognia wmiksować do budyniu oranżadkę w proszku - wystudzić. Zimny budyń dodawać po łyżce do masy i razem ucierać, na końcu dodać sok z cytryny do smaku

Tort orzechowy Engadin

35 dag mąki, 25 dag masła, 20 dag cukru, szczypta soli, 1 jajko Masa i dekoracja:, 40 dag orzechów włoskich, 20 dag cukru, 100 ml śmietany kremówki, 2 łyżki miodu, 1 żółtko Szybko zagnieć kruche ciasto z mąki, masła, cukru, soli i jajka. Zawiń w folię i włóż na 30 minut do lodówki. Odłóż 12 połówek

Najnowsze