1 kg rabarbaru,3 szklanki cukru,6 sztuk goździków, 1 torebka cukru wanilinowego, 4 litry wody, skórka otarta z jednej cytryny,skórka z pomarańczy Wodę zagotować z cukrem. Dodać rabarbar i gotować ok 5 min. Po tym czasie zdjąć z ognia. Do gazy zawinąć skórki i goździki. Do wrzątku włożyć gazę i
25 dag margaryny,1 szklanka cukru,1.5 szklanki mąki,1.5 łyżeczki proszku do pieczenia,2 łyżki kakao,serek waniliowy 1 sztuka,1 jajko,2 łyżki mąki krupczatki,6 gruszek Margarynę, żółtka, mąkę, cukier i proszek do pieczenia oraz kakao zagnieść. Ciasto wstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować
4 jajka,
0.5 szklanki cukru,
0.5 szklanki brązowego cukru,
1 szklanka oleju,
4 sztuki sporych marchewek,
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
szczypta pieprzu, kurkumy i mięty 1) Jajka rozbić dosypać biały cukier i miksować do uzyskania puszystej masy
CIASTO:
mąka - 3 czubate szklanki, masło - 1 kostka, sól - 1/2 łyżeczki, jajko - 1 sztuka
NADZIENIE:
żółtka - 3 sztuki,
świeże pieczarki - 350 g, cebula - 1 sztuka, gotowana szynka - 150 g, masło - 1/5 kostki, pietruszka siekana - 1 łyżka, sos beszamelowy
150 g mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
115 g masła,
1/2 szklanki cukru,
1/4 łyżeczki suszonych kwiatków lawendy,
2 jajka,
2 łyżki mleka,
lukier:
1 i 2/3 szklanki cukru pudru,
1 łyżka wody,
1 łyżka soku z czarnej porzeczki,
6 gałązek lawendy do