. Dodajemy odcedzone ziemniaki, układamy składniki na płasko, zalewamy jajkami roztrzepanymi z solą i pieprzem. Wkładamy patelnię na środkową półkę piekarnika na 15 minut, aby tortilla się zapiekła. Studzimy, delikatnie odwracamy i przekładamy na talerz. Posypujemy natką. ziemniaki;czosnek;cebula;chorizo
rozprowadź nożem w narysowanym okręgu. Resztę ubitej piany ułóż łyżką w taki sposób, aby na kole z piany powstał brzeg z bezowych czapeczek. Wstaw bezę do piekarnika i piecz na środkowej półce ok. 50 minut. Po 5 minutach pieczenia obniż temperaturę do 130°C. Po zakończeniu pieczenia wyłącz piekarnik i
bazylię, wymieszaj starannie te składniki i przypraw do smaku solą i pieprzem. Wyjmij rybę z marynaty (marynatę zachowaj), ułóż na ruszcie grillla lub ażurowej półce piekarnika. Opiekaj przez 7 minut z każdej strony, co 2-3 minuty smaruj dzwonka marynatą. Przed zdjęciem z rusztu sprawdź, czy mięso jest
, ułóż w nich ciasto i lekko dociśnij. Do foremek wlej syrop żurawinowy, a następnie włóż kozi ser. Całość przykryj ciastem, które wystaje poza brzegi formy. Tarty wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (w przypadku piekarników z termoobiegiem do 180 st. C), piecz na najniższej półce przez 20 minut
rogalik.
Rogaliki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, zachowując między nimi odstępy, bo będą jeszcze rosły w czasie pieczenia. Następnie każdy rogalik za pomocą pędzelka posmarować mlekiem.
Piec w temperaturze 200 stopni C, 15 minut, najlepiej na trzeciej półce od dołu. Powinny być